• Mouna Lammers viel met Eclair buiten de prijzen.
• Mouna Lammers viel met Eclair buiten de prijzen. Foto: Peter Verbeek

Driedaags concours bij Brederoderuiters

vianen • Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei tekende de Brederoderuiters, in nauwe samenwerking met Stal Bosgoed, een driedaagse springwedstrijd voor paarden en pony's in de klassen BB tot en met ZZ. Een topteam van vele vrijwilligers stond klaar om zich, ondanks het warme weer, volledig in te zetten voor een soepel verloop van de wedstrijden.

Naast het zo hoog mogelijk eindigen stonden er ook andere belangen op het spel. Deelnemers in de klassen L, M, Z en ZZ konden zich selecteren voor deelname aan de veertiende editie van Outdoor Gelderland, een internationaal paardensportevenement dat van 26 juni tot en met 1 juli wordt gehouden op het Sportcentrum Papendal.

Los van geldprijzen konden onder andere paardendekens en deelname aan springclinics worden gewonnen die beschikbaar waren gesteld door Outdoor Gelderland, Synovium, Ad van de Wetering en Epplejack.

Startbewijzen

Vrijdagmiddag ging Gerd Jan Horsmans, die tevens springlessen verzorgt bij de Brederoderuiters, in de klasse Z aan de haal met de eerste en de derde prijs. Hij verwierf zich daarmee twee startbewijzen voor Outdoor Gelderland. Siebe Kramer werd tweede. Brederoderuiter Mouna Lammers van Toorenburg reed met Eclair een fijne ronde, maar viel helaas buiten de prijzen.

Diverse leden van de Brederoderuiters deden van zich spreken. Zaterdag waren de ruiters in de klasse L erg aan elkaar gewaagd. Na een spectaculaire barrage kwam Britt de Leeuw met Zorontra als winnaar uit de bus. Soscha Kastelein met Formidable eindigde met een foutloze barrage op de zevende plaats.

Pony's

Zondag waren de pony's aan de beurt. In de klasse B legde Ilse Colee met haar tinker Bram beslag op de tweede plaats. Soscha Kastelein reed met de jonge Red Devil tweemaal naar een derde plek toe. Maud Agterberg gaf met Apache flink gas in de barrage.

Met een tijd van 28,75 seconden eiste zij de eerste plaats op in de klasse L. Sam Groeneveld met Golden Glory eindigde vlak daarachter op een tweede plaats met een foutloze barrage in een mooie tijd van 31,19 seconden.