• Knuffels voor Mike de Groot nadat hij de stand op 3-1 heeft gebracht.
• Knuffels voor Mike de Groot nadat hij de stand op 3-1 heeft gebracht. Foto: Peter Verbeek

Brederodes wint derde periodetitel

vianen • Hoewel Brederodes meer inhoud had dan Wilhelmina '26 verzuimde de ploeg zijn 2-1 voorsprong te vergroten. Pas vijf minuten voor tijd werd Mike de Groot door Kevin Kroeze in staat gesteld zijn team naar een verdiende 3-1 eindstand te koppen.

Onder broeierige omstandigheden waren zowel Brederodes als Wilhelmina '26 amper vooruit te branden. Los van een vrije kans voor Kevin Kroeze, die in de tiende minuut te niet werd gedaan door keeper Martijn Knoop, gebeurde er weinig. Het gros van de aanvallen van de gasten strandden bij het zestienmetergebied. Pas na bijna een half uur brak de wedstrijd open. Na een voorzet van links kopte Mike de Groot de bal in de touwen. Arbiter De Loos was een van de weinigen die vooraf een duwtje in de rug van een verdediger had geconstateerd, en annuleerde de treffer. Kort daarna werd Kroeze na een hoekschop van Luuk Roubos uit het oog verloren, en koppend bracht hij de thuisclub aan de leiding: 1-0. Twee minuten later gaf Kroeze een prima voorzet op Dennis Kruyk die de bal uit de lucht in het doel volleerde: 2-0.

Rekening

Brederodes liet de teugels vervolgens té veel vieren. De ploeg voetbalde vooral breed en achteruit, en kreeg de rekening snel gepresenteerd. Een voorzet van rechts werd door de hele verdediging ondermaats beoordeeld, en met een diagonale schuiver zorgde Nick Linnenbank voor aansluiting: 2-1.

Pal voor rust werd een kiezelharde vrije trap van Ivo Toxopeus gekeerd door de lat. Met Fernando Pique als vervanger van Mohammed Arbib begon Brederodes goed aan het tweede bedrijf. De ploeg had veel balbezit, speelde voornamelijk op de helft van de bezoekers maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

In slaap gedommeld

Mede door de warmte dommelde de thuisclub langzaam in slaap terwijl Wilhelmina '26 bij vlagen gedrevener voetbalde dan de gastheren. Na twintig minuten was Charly Olf het zat, en liet hij twee wisselspelers warmlopen. Prompt volgde er een fraaie steekpass op De Groot, maar diens schot werd geblokt. Later verdween een schot uit de tweede lijn van Roubos net naast de het vijandelijke doel. De gasten hielden tot kort voor tijd stand. Met zijn laatste krachten legde uitblinker Kroeze de bal panklaar op het hoofd van de vogelvrije De Groot: 3-1. Vijf minuten later volgde het eindsignaal en maakte Brederodes zich op voor een feestje.

"We speelden vandaag voor een prijs, en daardoor zat er toch wat druk op mijn spelers", vond trainer Charly Olf. "Daar kwam bij dat Wilhelmina '26 er meer energie in stak dan ik had verwacht. Ik ben blij met de periodetitel, en nu gaan we vól voor promotie."