Snelschaaktitel voor Ron de Haas

vianen • Met grote overmacht heeft Ron de Haas de snelschaaktitel van Lekstroom voor zich opgeëist.

Tussen de competitiewedstrijden en de interne competitie door zijn afgelopen seizoen bij Lekstroom vier snelschaakavonden gehouden. Om voor de titel in aanmerking te komen moest tenminste drie keer worden deelgenomen. Op de eerste avond eindigden Aart Baas en Henny van Dijk met een gelijk aantal punten de eerste plaats voor zich op; Ron de Haas werd derde. De volgende avond werd beheerst door Steven Bastiaans, die anderhalf punt méér scoorde dan directe concurrent Arie Post. Op de derde avond deelden De Haas, Jan Jansen en Charlotte Moons de eerste plaats. De slotavond werd opnieuw een prooi voor De Haas. Hij bleef ongeslagen en verwees Colijn Wakkee naar de tweede plaats.

De Haas heeft weinig last van de tijdsdruk, speelt degelijk en is moeilijk te verslaan. Dat komt mede doordat hij, waar anderen doorgaan en vaak het lid op de neus krijgen, regelmatig genoegen neemt met remise. Veel potentiële kanshebbers, waaronder Baas, Moons en Bastiaans, kwamen er door drukke werkzaamheden niet aan toe om minimaal drie avonden present te zijn. Van de dertig deelnemers waren er slechts tien die alle avonden hebben meegedaan.

Eindstand:

1. Ron de Haas: 5 punten; Henny van Dijk: 8 punten; Arie Post: 9 punten; 4. Karel den Boer: 16 punten; 5. Rick Vlietstra: 19 punten; 6. Ben Schuddeboom: 22 punten; 7. Hans Buikema: 23 punten; 8. Joost Rigter: 25 punten; 9. Vincent van Rooijen: 26 punten; 10. Cees van Schaik: 33 punten.