Brederodes in de nacompetitie

vianen • Door het winnen van de derde periodetitel is Brederodes in de race voor promotie naar de eerste klasse. Om dat voor elkaar te krijgen moet er nog drie keer worden gewonnen. Om te beginnen komende zaterdag, bij SVL in Langbroek. Het duel op het sportpark aan de Alexanderdreef begint om 14.30 uur. Bij verlies is Brederodes uitgeschakeld, en bij winst volgt, op zaterdag 9 juni, een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Roda Boys/Bommelerwaard en Oostkapelle. Indien ook die wedstrijd een goede afloop heeft dan wordt op zaterdag 16 juni, op neutraal terrein, de finale gespeeld.


Bakker en Kroeze kiezen voor Ameide

vianen • Kevin Kroeze, die eerder te kennen had gegeven na dit seizoen in een lager elftal van Brederodes te gaan voetballen, is daar op teruggekomen. Afgelopen zaterdag liet hij weten volgend seizoen de kleuren van Ameide te gaan verdedigen. Ook de al geruime tijd geblesseerde Robbert Bakker, afkomstig van Ameide, keert terug naar sportpark Meihoven.

Bij SC Everstein hebben Nader Mechichi, Yently Lemmer en Guillermo Ooft te kennen gegeven komend seizoen de kleuren van het Utrechtse Desto te gaan verdedigen.


Afscheidsduel voor de afzwaaiers

vianen • Voorafgaande aan de slotavond spelen de afzwaaiers van de selectie van Brederodes (All-Stars) een afscheidswedstrijd tegen een team van de beste veld- en zaalspelers en speelsters (Dreamteam) van het afgelopen seizoen. Dit duel begint om 19.00 uur.


Bridgers wijken uit naar de kroegen

vianen • Bridgeclub Vianen tekende afgelopen zaterdag voor de twintigste keer voor de jaarlijkse kroegentocht. Niet minder dan 232 deelnemers liepen over de Voorstraat de hele dag van kroeg naar restaurant. Na de inschrijving in De Vrijstad maakte iedereen zich om 10.30 uur op voor zeven ronden van vier spellen. Naast De Vrijstad werden op de route De Korte Inloop, Mamma Mia, China Wok, Het Klooster, De Rooie Reiger, Sint George en O'Morrow aangedaan. Na afloop van de bridgerobbers maakte wedstrijdleider Willem van der Pol de winnaars bekend in clubgebouw De Uitkomst aan de Langeweg. Dat waren deze keer Mia de Groof en Remco Jansen (69,96 %). Zijn bleven ruimschots voor op de koppels Jetske van Hees/Ruben de Leeuwe (66,44 %) en Janine van Ipenburg/Eliie Reints Bok (63,98).


Weer brons voor Little Red Poison

achterberg • Aart de With, lid van team Massey Ferguson Hagestein, behaalde ook in de derde competitiewedstrijd een tweede plaats in de klasse 2,5 ton Topniveau. Achter het stuur van Little Red Poison plaatste De With zich na een makkelijke eerste run, met als resultaat een fullpull (110 meter), voor de finale. Achter Red Passion (120,18 meter), maar vóór Calimero (107,87 meter), werd de Hagesteiner tweede met een afstand van 116,50 meter. Met een achterstand van 4 punten op Red Passion is De With met 51 punten tweede in het tussenklassement. De voorsprong op Calimero bedraagt 1 punt.