Transport weer succes

vianen • Stichting Contacten Roemenië-Vianen heeft onlangs haar voorjaarstransport naar Roemenië succesvol afgerond. Ongeveer dertig projecten zijn weer blij gemaakt met goederen vanuit Vianen.

De stichting schrijft in een persbericht: "De hulp is nog steeds nodig in de dorpen en op het platte land. We komen hier nog huizen tegen zonder riolering, toilet of badkamer in het huis en de vraag naar houdbare voedingsmiddelen neemt weer toe en de vraag naar incontinentiemateriaal blijft onverminderd hoog. Gebruikers hiervan krijgen per maand één pak vergoed van de overheid en moeten de rest zelf betalen. De delegatie van het bestuur bestaande uit voorzitter Sjaak van der Leij en magazijnbeheerder Dik Baars hebben in Roemenië weer een aantal projecten bezocht en geholpen bij het uitladen van de goederen."


Inzameling

De eerstvolgende inzameling is zaterdag 26 mei. Tussen 10:00 tot 12:00 uur kunnen mensen weer terecht bij de inzamellocatie van de stichting aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Als voorbereiding op het najaarstransport zijn houdbare voedingsmiddelen als blikken groente, pakken rijst en dergelijke welkom.

De financiële positie van de stichting blijft een jaarlijkse uitdaging, schrijft de organisatie, omdat deze voor het overgrote deel van onze begroting bestaat uit donaties. Bij het inzamelingspunt staat een bus voor donaties om de transporten te kunnen bekostigen. Bijdragen mogen ook overgemaakt worden op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v.: Stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.

Overigens is de stichting ook nog steeds op zoek naar een secretaris. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met het bestuur via j.s.vdleij@casema.nl (Sjaak van der Leij). Meer informatie over de stichting is op de website te vinden.


q www.stichtingroemenie-vianen.nl