woensdag 23 mei

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Hans van Dodewaard is te gast bij spiritueel centrum Iris. Van Dodewaard leest aura's. Entree is 6 euro.

vrijdag 25 mei

Israëlavond in Grote Kerk
19:00, Vianen, Grote Kerk. In de Viaanse Grote Kerk vindt een koor- en samenzangavond plaats die in het teken staat van Israël. Het Shalomkoor uit Alblasserdam verleent haar medewerking, het koor staat onder leiding van Lennert Knops en Arie Kortleven. Dominee K. Hoefnagel verzorgt de opening. Roelof Bisschop van de SGP verzorgt een lezing over 'Israël 70 jaar, verleden en toekomst'. En David Zadok praat over de toekomst van Israël. De inloop vanaf 19:00 uur, aanvang is 19:30 uur. Er is een collecte voor het Steunfonds Israël.

zaterdag 26 mei

Everstein Beweegweek
09:00-21:00, Everdingen, Lekdijk 49. In samenwerking met Team Sportservice Vianen, LTV Gouwenes, Vitaal Dorp Everdingen en diverse sportaanbieders en sponsoren organiseert sc Everstein van zaterdag 26 mei tot en met vrijdag 1 juni een beweegweek. Gedurende deze week zijn er allerlei gratis clinics en activiteiten. Meer informatie is te vinden op onderstaande website.
www.everstein.nl/beweegweek

Wandeling
09:00, verschillende opstapplaatsen. Wandelsportvereniging Wandellust neemt deel aan de Jubileumwandeltocht in Gemert. Tegen betaling van 12,50 euro kunnen ook niet-leden meereizen met de bus. Opstapplaatsen zijn in Everdingen (09:00 uur), Hagestein (09:15 uur) en bushalte Het Slyk in Vianen (09:25 uur). Inlichtingen: Toos Boumeester: 06-11196910.

Zomermarkt
09:30-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert van 09:30 tot 15:00 uur weer de jaarlijkse zomermarkt. Er zijn tal van tweedehands spulletjes te vinden. Daarnaast is er ook aan lekkere snacks en wat te drinken gedacht. Het rad van avontuur draait de hele dag. Dankzij vrijgevigheid van de Viaanse ondernemers zijn er met de loten die hiervoor verkocht worden, veel leuke prijzen te winnen. Tussen 10:30 en 12:30 uur is er een veiling. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de activiteiten die SWV ontplooit om het leven voor ouderen gezelliger en minder eenzaam te maken. Overigens: spullen doneren voor de markt kan nog tot vrijdag 25 mei (geen meubels en kleding).

Taxatieochtend
10:00, Vianen, Voorstraat 84. Boedelmakelaar Eric Branger is te gast bij de PCB Uitvaartzorg. Hij taxeert desgewenst erfstukken of andere voorwerpen waarvan mensen graag de achtergrond willen weten. De taxatieochtend is van 10:00 tot 12:30 uur. De activiteit is helemaal gratis en aanmelden is niet nodig. De uitvaartwinkel van PCB Uitvaartzorg is te vinden aan de Voorstraat 84. www.pcbuitvaartzorg.nl/agenda

ZomerWeideZaterdag
11:00-17:00, Hoef en Haag. Onder de noemer 'ZomerWeideZaterdag' vindt er in Hoef en Haag een food- en lifestylemarkt plaats. Er zijn eetkraampjes en streekproducten te koop, maar bezoekers kunnen ook woon- en tuininspiratie opdoen. Voor de kinderen is er een avonturenspeeltuin. De ZomerWeideZaterdag is van 11:00 tot 17:00 uur. En natuurlijk is er ook muziek, zo is harmonieorkest Excelsior van de partij. Belangstellenden kunnen bij het orkest onder meer muziekinstrumenten uitproberen en informatie inwinnen over de vereniging. De leerlingen van Excelsior laten zich horen om 15:00 uur, zij verzorgen twee optredens met muziek van Kids Play Disney. Bovendien bakt het harmonieorkest ook warme wafels voor de mensen die lekkere trek hebben. Meer informatie is te vinden op de website.
www.hoefenhaag.nl

Dansavond
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. In Everdingen wordt weer een dansavond georganiseerd. Het is de eerste dansavond van het nieuwe jaar, dj Rietje bedient de knoppen en draait de laatste tophits, maar ook hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en zeroes. De entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie en een hapje. Aanvang is 20:00 uur.

zondag 27 mei

Excursie
09:00, verschillende opstapplaatsen in de regio. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een vogelexcursie langs de Lek bij Everdingen. Deelnemers gaan onder meer vanaf de dijk op zoek naar vogels, zoals bijvoorbeeld de tureluur, grutto, kneu, grasmus en visdief. De excursie staat onder leiding van Eduard Polfliet, hij is te bereiken via 06-52095622 of eduardpolfliet@casema.nl. Deelnemers verzamelen zich om 09:00 uur op de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen. Of om 08:40 uur bij NS-station Leerdam.
www.natuurcentrum.nl

donderdag 31 mei

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.