Everstein verspeelt kans op periodetitel

everdingen • Everstein (3e klasse D) had er zich zo op verheugd om volgende week uitgerekend tegen HSSC'61 de derde periodetitel binnen te slepen. Na een indrukwekkende tweede helft van het seizoen had de ploeg van trainer/coach Rob van den Broek er eigenlijk alle vertrouwen. Toch ging het in de thuiswedstrijd tegen DESTO alsnog mis. Everstein verloor met 1-4. "En dat was dik verdiend", zegt Van den Broek. Alleen in de eerste tien minuten kon Everstein nog een tikkeltje tegenstand bieden. Er waren kansjes voor Jently Lemmer en Simon van Zante, maar die bleven onbenut. Na een kwartier scoorde DESTO de openingstreffer en daarna was het eigenlijk al bekeken voor Everstein. De thuisploeg liep achter de feiten aan. In de eerste helft kwamen de Utrechters zelfs nog op een 0-3 voorsprong. Direct na rust werd het 0-4. Een kwartier voor rust redde Martin Zijakov de eer voor de teleurgestelde thuisploeg. Volgende week rest dus nog de derby tegen HSSC'61. Alleen in theorie maakt Everstein nog kans op de periodetitel.

Stoop keepertrainer bij Everstein

everdingen • De Technische commissie van Everstein heeft Patrick Stoop voor het komende seizoen (2018-2019) weten te contracteren als keeperstrainer van de selectie, JO19 en JO17. De 52 jarige, in 's-Hertogenbosch woonachtige, trainer is in het verleden als keeper (veld) actief geweest bij v.v. T.G.G. Den Bosch, OJC Rosmalen en RKVV Wilhelmina, en in de zaal bij BZC Den Bosch en FCK De Hommel. Tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière is Stoop, door het behalen van diverse KNVB diploma's, zich gaan richten op het vak van keeperstrainer/trainer. Al 15 jaar is hij actief als keeperstrainer/trainer bij diverse clubs, o.a. bij RKVV Wilhelmina, RKC Waalwijk, OJC Rosmalen, MVV`58 en de gezamenlijke Jeugdopleiding van FC Den Bosch/RKC. "Wij denken met Patrick een ambitieuze keeperstrainer in huis te halen die de keepers van SC Everstein naar een hoger niveau kan brengen", zegt het bestuur van Everstein op haar website.

Voetbalclinic Marlou Peeters

rumpt • Op woensdag 23 mei verzorgt voormalig eredivisie voetballer Marlou Peeters een kosteloos toegankelijke voetbalclinic voor meiden tussen de 9 en 15 jaar bij regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt.

De clinic vindt plaats tussen 18.30 en 20.00 uur op Park Boutenstein aan de provinciale weg en is geschikt zowel voor meiden die al voetballen als voor beginners. Marlou Peeters is jeugdtrainster bij Vitesse en hoofdtrainer van de vrouwenselectie bij Sporting '70. Voorheen speelde ze zelf bij Willem II en bij PSV en het Nederlands elftal, waarna ze KNVB coach voor de jonge meiden werd.

Streetrace in Nieuwpoort

nieuwpoort • De Nieuwpoortse Vestingronde maakt plaats voor een nieuw fenomeen: een streetrace op woensdag 6 juni. De organisatie lift mee op de populariteit van de wintercompetitie van RC Jan van Arckel.
Er is startgelegenheid voor de lokale basisscholieren (17:00 uur), wielerjeugd 6-8 jaar (17:25 uur), jeugd 9-10 jaar (17:50 uur), jeugd 11-12 jaar (18:20 uur), jeugd 13-14 jaar (18:55 uur), recreanten/dames (19:35 uur) en licentiehouders (20:30 uur).