Periodetitel voor het grijpen voor Brederodes

gorinchem • Tweedeklasser Brederodes won zaterdag na vier bizarre slotminuten de uitwedstrijd tegen SVW met 2-3. Tot aan de 75e minuut stonden de Vianezen nog met 2-0 achter. "We speelden een dramatisch slechte wedstrijd", oordeelde trainer Charly Olf. "Ons spel was apathisch en onsamenhangend. Ronduit dramatisch." De Gorcumse degradant kwam in de 23e minuut op voorsprong. Het team speelde gedreven en wist door hard werken in de 54e minuut de marge zelfs te verdubbelen: 2-0. Brederodes kon daar helemaal niks tegenover stellen. Robin Stroo scoorde een kwartier voor tijd de eerste goal voor Brederodes. Hij kopte de bal laag in, nadat een schot van René de Blok half was geblokt. SVW was helemaal van slag. In de 90e minuut scoorde René de Blok de gelijkmaker. En in de eerste minuut van de blessuretijd schoot Ivo Toxopeus de winnende treffer binnen. Het betekende meteen de degradatie van SVW. "Het was een godswonder", aldus Olf. Als Brederodes volgende week wint van Wilhelmina'26, is de derde periode binnen.