Collecte voor Anjerfonds

vianen • Harmonieorkest Excelsior uit Vianen en zangvereniging Hallelujah gaan van maandag 28 tot en met zaterdag 2 juni in Vianen langs de deuren namens het Prins Bernhard Cultuurfonds (oftewel: Anjerfonds). Dit fonds ondersteunt culturele organisatie's en verenigingen in heel Nederland. Denk aan: muziekverenigingen, zangkoren, musea en theaters. De verenigingen die namens het fonds collecteren, worden beloond met de helft van de eigen opbrengst. Met het extraatje hopen Excelsior en Hallelujah meerdere concerten te kunnen organiseren en muziekinstrumenten te kunnen aanschaffen.


Vijfde Molentocht voor motors

lexmond • IJsclub DEV organiseert zaterdag 2 juni voor de vijfde keer de Molentocht voor motorrijders. Het gaat om een route door de Alblasserwaard van 100 kilometer. Deelnemers verzamelen zich vanaf 13:30 uur bij het ijsclubgebouw in Lexmond, vertrek is om 14:30 uur. Bij terugkomst rond 17:30 uur is er een barbecue. Kosten inclusief koffie, taart, drankje onderweg en de bbq zijn 10 euro voor leden van DEV. Niet-leden betalen 12,50 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Meer informatie is verkrijgen via info@ijsclubdev.nl.


SWV organiseert zomermarkt

vianen • Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert zaterdag 26 mei van 09:30 tot 15:00 uur weer de jaarlijkse zomermarkt. Er zijn tal van tweedehands spulletjes te vinden. Daarnaast is er ook aan lekkere snacks en wat te drinken gedacht. Het rad van avontuur draait de hele dag. Tussen 10:30 en 12:30 uur is er een veiling. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de activiteiten die SWV ontplooit om het leven voor ouderen gezelliger en minder eenzaam te maken.