PI Nieuwegein organiseert wervingsdag

nieuwegein • De penitentiaire inrichting (PI) Nieuwegein zoekt nieuwe medewerkers. Daarom organiseert de PI op zaterdag 2 juni een open dag.

Deze openstelling is speciaal voor mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken. Er zijn vacatures beschikbaar voor penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers.

De PI Nieuwegein is onderdeel van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De totale capaciteit van de inrichting bedraagt 422 plaatsen, onder te verdelen in 85 plaatsen Huis van Bewaring, 259 gevangenisplaatsen, 30 plaatsen op de afdeling Extra Zorg Voorzieningen (EZV) en 48 plaatsen op de afdeling voor Inrichting Stelselmatige Daders (ISD). In de PI Nieuwegein zitten alleen volwassen mannen in detentie. "Ik zie de PI Nieuwegein als een plaats voor re-integratie en herstel, dé plek waar de gedetineerde de kans krijgt actief aan een goede terugkeer in de maatschappij te werken", aldus Theo Venrooij, vestigingsdirecteur van de PI Nieuwegein.

Tijdens de open dag krijgen mensen de kans om de PI Nieuwegein van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan over de beschikbare functies en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 31 mei aanmelden via werkeninpinieuwegein@dji.minjus.nl Meer informatie over de wervingsdag en de aanmeldprocedure is te vinden op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen.


q www.dji.nl