Maaionderhoud in de regio

regio • Vanaf 1 juni maait Waterschap Rivierenland de belangrijkste sloten en weteringen in het gebied. Met het jaarlijkse maaionderhoud wordt voorkomen dat ze dichtgroeien en er wateroverlast ontstaat. Het maaiwerk gebeurt omdat de grote sloten en weteringen (de A-watergangen) belangrijk zijn voor een goede waterhuishouding. Grondeigenaren en pachters aan dit water moeten de werkzaamheden toelaten en het maaisel op hun grond ontvangen. Het waterschap maait de A-watergangen later in het jaar nog één of twee keer. Bij de kleinere sloten (B-watergangen) is het onderhoud de verantwoordelijkheid van de aangrenzende grondeigenaren. Bij de schouw in het najaar controleert het waterschap dit onderhoud.

q www.waterschaprivierenland.nl


Aanhouding na alerte melding

vianen • De politie heeft vorige week maandag twee mannen - een 35-jarige uit Tiel en een 40-jarige uit Kaatsheuvel - aangehouden, nadat getuigen zagen hoe het tweetal foto's maakte van een pinautomaat op de Aime Bonnastraat. Rond 13:50 uur zagen getuigen een aantal mannen op de Aime Bonnastraat foto's maken van een pinautomaat, zij belden 112. Agenten spraken de mannen aan die zich niet konden identificeren. Agenten keken in de auto waar de twee mee waren en vonden daar een wapen wat na onderzoek een alarmpistool bleek te zijn. Ook lagen er valse kentekenplaten in de auto en een gestolen tankpas. De twee, 35 jaar uit Tiel en 40 jaar uit Kaatsheuvel, werden aangehouden. De auto werd meegenomen voor verder onderzoek. Een nader onderzoek is ingesteld.


Netwerken in Lexmond

lexmond • Open Coffee Vijfheerenlanden organiseert vrijdag 25 mei een netwerkochtend bij Het Franse Hof in Lexmond. Bij mooi weer kunnen de ondernemers in de tuin netwerken. De Open Coffee is van 09:00 tot 11:00 uur. Deelname is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Het Franse Hof is te vinden aan de Nieuwe Rijksweg 9.