donderdag 17 mei

'An Inconvenient Truth II'
20:00, Leerdam, stadspodium GO. Op initiatief van de werkgroep duurzaamheid van Kerk aan de Linge en in samenwerking met Team 2015 wordt GO de documentaire 'An Inconvenient Truth II' van Al Gore vertoond. De toegang tot deze avond is gratis. Inloop vanaf 20:00 uur.

zaterdag 19 mei

Rommelmarkt
09:00, Nieuwland, Zijlkade. Op het terrein van International Plywood bv & Baars Aannemerij en Transport aan de Zijlkade in Nieuwland vindt weer een rommelmarkt plaats. Bezoekers kunnen tussen 09:00 en 14:00 uur tussen de spulletjes snuffelen. De verkoop bij opbod gaat vanaf 10:00 uur van start. Er is voor elk wat wils, van speelgoed tot koffie, van boeken tot een lekker frietje, van verse bloemen tot een ijsje. De opbrengst is bestemd voor de plaatselijke kerk en het Nieuwlandse christelijke jeugdwerk.

De Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder is weer open. Naast huishoudelijke artikelen, schilderijen en borduurwerk, zijn er zelfgebreide Noorse sokken, sieraden, speelgoed, boeken en kleding te koop. De kledingrekken zijn nu gevuld met tweedehands zomerkleding, hoofdzakelijk merkkleding. De opbrengst is bestemd voor een goed doel.

maandag 21 mei

Pinksterfeest
10:30, Everdingen, Graaf Florisstraat 4b. In samenwerking met dorpsgenoten en gospelkoor Free viert de hervormde gemeente van Everdingen een pinksterfeest in de buitenlucht op Tweede Pinksterdag. Het thema dit jaar is 'Vrijheid, blijheid!?'. Iedereen is welkom, in- en uitlopen is geen probleem. Dominee Gerrit van Wolfswinkel staat met de aanwezigen stil bij de vraag wat vrijheid betekend en wat dat te maken heeft met het geloof. Verder is er veel ruimte voor zang, bovendien zijn er verschillende sketches. Inloop vanaf 10:30 uur met koffie en thee. Het programma start om 10:45 uur en na afloop rond 12:00 is er een brunch. Locatie is het plein aan Graaf Florisstraat 4b in Everdingen. Meer informatie is te verkrijgen bij Mendy Kool via ydnem@hotmail.com.

woensdag 23 mei

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12:00 uur doorgeven.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium Hans van Dodewaard is te gast bij spiritueel centrum Iris. Van Dodewaard leest aura's. Entree is 6 euro.

zaterdag 26 mei

Wandeling
09:00, verschillende opstapplaatsen. Wandelsportvereniging Wandellust neemt deel aan de Jubileumwandeltocht in Gemert. Tegen betaling van 12,50 euro kunnen ook niet-leden meereizen met de bus. Opstapplaatsen zijn in Everdingen (09:00 uur), Hagestein (09:15 uur) en bushalte Het Slyk in Vianen (09:25 uur). Inlichtingen: Toos Boumeester: 06-11196910.

Inzameling
De laatste inzameling van dit jaar staat gepland voor zaterdag 25 november 2017. Tussen 10:00-12:00 uur kunt u weer terecht aan de Lange Dreef 22 te Hagestein. In het magazijn is weer plaats voor heel veel nieuwe spullen! Naast goederen als kleurpotloden, tandpasta, tandenborstels en zeep,schoenen en kleding, met name voor kinderen, zijn eenpersoonsmatrassen en incontinentiemateriaal welkom.

ZomerWeideZaterdag
11:00-17:00, Hoef en Haag. Onder de noemer 'ZomerWeideZaterdag' vindt er in Hoef en Haag een food- en lifestylemarkt plaats. Er zijn eetkraampjes en streekproducten te koop, maar bezoekers kunnen ook woon- en tuininspiratie opdoen. Daarnaast is er muziek en voor de kinderen een avonturenspeeltuin. De ZomerWeideZaterdag is van 11:00 tot 17:00 uur. Ondernemers die wel wat lokale aandacht kunnen gebruiken, kunnen zich nog aanmelden voor het evenement. Zij kunnen een mail sturen naar communicatie.nom@bpd.nl voorzien van een motivatie waarom zij niet mogen ontbreken op deze ZomerWeideZaterdag. Meer informatie is te vinden op de website.
www.hoefenhaag.nl

donderdag 31 mei

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

vrijdag 1 juni

Koor- en samenzangavond
19:30, Schoonrewoerd, hersteld hervormde kerk. Koor- en samenzangavond in de hersteld hervormde kerk van Schoonrewoerd (Pr. Amaliastr. 35) t.b.v. Stichting Kimon. Het kinderkoor Mattanja uit Leerdam en het gemengd koor De Lofstem uit Geldermalsen zullen daar hun medewerking aan verlenen. Ook zal er veel samenzang zijn. Aanvang: 19:30 uur

Gebedsavond
20:30, Hagestein, hervormd centrum. De hervormde gemeente van Everdingen en Hagestein organiseert in het kader van de Nacht van Gebed een gebedsavond in het kerkelijk centrum van Hagestein. De avond begint om 20:30 uur en duurt tot 23:30 uur. Het is mogelijk om alleen een gedeelte van de avond aanwezig te zijn. Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, waarmee de organisatie aandacht vraagt voor christenen wereldwijd die vanwege hun geloof worden vervolgd. www.opendoors.nl/nacht