Hockeydames strijdend ten onder

vianen • De hockeydames uit Vianen gingen zondag strijdend ten onder tegen het tweede damesteam uit Culemborg: 4-2. Vianen kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door een mooie combinatie tussen Yvette van Oort, Sterre Lieftinck. De combinatie werd verzilverd door Baukje van den Heuvel. Culemborg boog de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong. Na de rust verzwakte Vianen iets. Culemborg bouwde de voorsprong op tot 1-4. In de laatste vijf minuten scoorde Iris Klein Gebbink de 2-4. Op zaterdag 27 mei speelt Vianen uit op Rijnvliet.

Jens Bassa 8e in Flevotour

noordeloos • Nieuweling Jens Bassa maakte zaterdag deel uit de kopgroep in de Flevotour, een klassieker in en rond Kampen. De renner uit Noordeloos kwam knap als achtste over de meet. Junior Ruben Blom (Tienhoven) kon zich lang handhaven in het peloton, maar moest lossen toen het voor de zoveelste keer op de kant ging. Na 106 kilometer werd hij uit koers genomen.