• Robbie de Roos gaat scoren, maar zijn treffer zal worden afgekeurd.
• Robbie de Roos gaat scoren, maar zijn treffer zal worden afgekeurd. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein erg mild voor Kockengen

kockengen • Simon van Zante en Robbie de Roos, de topschutters van SC Everstein, leefden zich aardig uit in de uitwedstrijd tegen Kockengen. Met zijn tweeën waren ze verantwoordelijk voor de totale productie van de roodwitten, die het bleke Kockengen met duidelijk cijfers aan de zegekar bonden: 1-5.

De thuisclub miste vijf basisspelers, en dat brak de ploeg al vroeg op. De roodwitten zetten in de derde minuut hun eerste aanval op. Guillermo Ooft kwam door over rechts en zijn lage voorzet werd door Robbie de Roos achter doelman Tobias Zschammer geschoten: 0-1. Vijf minuten later moest collega Ricardo de Keijzer zich strekken om een schot van Olivier Branderhorst onschadelijk te maken.

Nonchalant

SC Everstein combineerde er lustig op los. De loopacties waren goed en de laatste linie van Kockengen wist vaak niet waar ze het moest zoeken. Het ging allemaal zó gemakkelijk dat de bezoekers af en toe erg nonchalant voetbalden en te weinig strijd leverden. Pas na een half uur deed zich weer een kans voor, maar Jently Lemmer strandde op de doelman. Twee minuten daarna verstuurde Nader Mecichi een passje op de tot dan toe vrijwel onzichtbare Simon van Zante. Die kapte zich goed vrij en scoorde met een laag schot: 0-2. Nadat nog enkele goede mogelijkheden om zeep waren geholpen schoot Van Zante een vrije trap schitterend in de korte hoek: 0-3. Op slag van rust knalde hij de bal uit een volgende vrije trap via de lat over het doel.

Laag tempo

In het tweede bedrijf bleef SC Everstein de dienst uitmaken. Het tempo was echter te laag om Kockengen, dat er al lang niet meer in geloofde, te verontrusten. Op het kwartier voltooide Van Zante zijn hattrick, als eindstation van een mooie aanval die was opgezet door De Roos en Ooft: 0-4. Vervolgens was er een langdurige fase waarin er niet veel gebeurde. Om voor meer beleving te zorgen werden Lemmer en Mechichi vervangen door Martin Shijakov en Walter Snoek. Uitgerekend die twee wisselspelers zetten samen een aanval op waaruit De Roos zijn tweede van de dag kon maken: 0-5. In blessuretijd verspeelde Shijakov de bal op het middenveld. Met zijn laatste krachten trok Kockengen ten aanval en met succes: verdediger Hayo Theyken slaagde erin de eer te redden: 1-5.

"We hebben makkelijker gewonnen dan ik had verwacht", vond trainer Rob van den Broek.

Dat Kockengen zo veel spelers miste was volgens hem in het voordeel van SC Everstein. "Maar achteraf valt het me toch een beetje tegen dat mijn elftal niet zakelijk genoeg met de kansen is omgegaan. De eindstand van 1-5 is slechts een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld."