Winst noodzakelijk om bij te blijven

vianen • Nog twee speelronden, dan is de reguliere competitie afgelopen. Zowel voor Brederodes als voor SC Everstein zit er echter méér in het vat. Beide elftallen zijn nog steeds in de race voor de derde periodetitel, maar dan zal in elk geval de komende wedstrijd moeten worden gewonnen. Brederodes gaat zaterdag op bezoek bij SVW. De Gorcummers spelen dan voor hun laatste kans om rechtstreeks degradatie te ontlopen. SC Everstein krijgt op sportpark Ries van Arnhem te maken met Desto. De Utrechters maken, op grond van een hoge klassering in de eindstand, ook nog kans op de nacompetitie, en ook zij zijn uitsluitend gebaat bij een overwinning. Beide duels beginnen om 14.30 uur.


Geen EM-finale voor SC Everstein

papendrecht • In de halve eindstrijd van de verliezersronde van de Regio-Voetbal EM Kantoorsystemen Cup was tweede klasser Papendrecht een maatje te groot voor SC Everstein: 6-1. De bezoekers waren compleet afgereisd. Het eerste uur konden ze aardig mee met de thuisclub, die snelle spitsen had die goed op elkaar waren ingespeeld. De thuisclub kwam al in de vijfde minuut op voorsprong: 1-0. In de elfde minuut kwam SC Everstein langszij door een schot uit de tweede lijn van Sander Bergshoeff: 1-1. Beide elftallen deden te weinig met de vele mogelijkheden die ze kregen. Pal voor rust nam Papendrecht opnieuw de leiding: 2-1. In de openingsfase van de tweede helft miste Martin Shijakov twee opgelegde kansen op de gelijkmaker. Toen de thuisclub na bijna een kwartier op 3-1 kwam was het gebeurd met de roodwitten. Papendrecht ging steeds makkelijker voetballen en bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit tot 6-1.


Beweegweek bij SC Everstein

everdingen • In samenwerking met Team Sportservice Vianen, de gebruikers van sportpark Everstein en diverse sponsoren en sportaanbieders wordt van zaterdag 26 mei tot en met vrijdag 1 juni een beweegweek gehouden op het Everdingse sportpark. Gedurende die week kan worden deelgenomen aan allerlei gratis clinics en activiteiten. Het programma:

Zaterdag 26 mei, 9.00-12.00 uur - fitheidstest in de multifunctionele ruimte van SC Everstein. Aangeboden door praktijk voor fysiotherapie Roel de Vries.

Maandag 28 mei, 19.00 uur - sportief wandelen (twee verschillende routes), aangeboden door SC Everstein. Start bij de kantine van SC Everstein.

Dinsdag 29 mei: 13.30 uur - jou de boules; 19.00 uur: tafeltennis. Locatie: Landgoed Everstein. Aangeboden door Stichting Vitaal Dorp Everdingen.

Woensdag 30 mei: 10.00-12.30 uur - koffietennis clinic 'tennissen op latere leeftijd', bij LTV Gouwenes. Organisatie: LTV Gouwenes en RG Sports. 13.30-15.00 uur: clinic kleutertennis (4 tot en met 6 jaar). 14.00-15.30 uur: Internationale (volks)dans, door docent Leny Visser, in de multifunctionele ruimte van Sc Everstein. 19.00 uur: Bootcamp door Sport en Bewegen. Start: bij de kantine van SC Everstein.

Donderdag 31 mei: 19.00 uur - Vrienden- en vriendinnenavond bij SC Everstein.

Vrijdag 1 juni: 19.00 uur - clinic walking football, met medewerking van FC Utrecht Old Stars en SC Everstein.