Stadswandeling voor mantelzorgers

vianen • Steunpunt Mantelzorg Vianen organiseert donderdag 31 mei een stadswandeling voor mantelzorgers. Hans Kluit, stadsgids van historische vereniging Het Land van Brederode, leidt het uitstapje door de Vrijstad. Deelnemers komen onder andere meer te weten over de pomp op de Voorstraat, het huis van Ina Boudier Bakker, het Oude Mannenhuis en het grafmonument in de Grote kerk. De stadswandeling gaat om 14:00 uur van start op het plein voor de Grote kerk, bij het beeldje van Hendrik van Brederode. Deelname kost 3 euro per deelnemer, dit moet ter plekke contant worden betaald. Opgeven moet voor donderdag 24 mei via mantelzorg@welzijnvianen.nl of 0347-374097. Er is plaats voor twintig deelnemers. Vrijwilligsters van het Steunpunt Mantelzorg Vianen organiseren iedere laatste donderdagmiddag van de maand een activiteit voor mensen die voor een zieke naaste zorgen. Deze mantelzorgers kunnen anderen ontmoeten en samen dingen ondernemen om de batterij weer op te laden.

q www.welzijnvianen.nl


Op pad voor het Oranje Fonds

vianen • Vier lokale organisaties doen maandag 22 tot en met zaterdag 26 mei mee aan de Oranje Fonds Collecte in Vianen, te weten: koninklijke harmonie Pieter Aafjes (Culemborg), popkoor Let's Get Started, spelotheek De Blokkendoos en stichting De Iris. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra's doen voor hun doelgroep of hun vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in Utrecht. Denk hierbij aan projecten die eenzame mensen koppelen aan een maatje of die mensen met schuldenproblematiek helpen hun financiën weer op de rit te krijgen.


Popkoor zoekt leden

lexmond • Popkoor Let's get Started zoekt nieuwe leden. Het koor dat onder leiding staat van Raimond Metting uit Nieuwegein maakt gebruik van zowel bladmuziek als mp3-bestanden, waarmee zangers thuis dus gemakkelijk hun eigen stempartij kunnen oefenen. Wie interesse heeft kan komen kijken tijdens een van de repetities, elke woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Huis het Bosch in Lexmond.

q www.popkoorlexmond.nl


JDRF One Walk bij Fort Everdingen

everdingen • JDRF organiseert zaterdag 16 juni in en rondom Fort Everdingen de JDRF One Walk, een evenement met één doel: geld ophalen voor onderzoek naar diabetes type 1. Er zijn allerlei activiteiten in het fort te doen, zo is er een mini-foodtruckfestival, soulsensatie Steffen Morrison komt optreden en voor kinderen zijn er allerlei stoere activiteiten. JDRF heeft ook enkele wetenschappers uitgenodigd, die vragen beantwoorden over diabetes type 1. Maar kern van het evenement is natuurlijk de wandeling van ongeveer 3 kilometer, deelnemers kunnen gratis meedoen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ze zich laten sponsoren door vrienden en kennissen om zodoende geld in te zamelen voor het goede doel.

q www.jdrfwalk.nl