dinsdag 8 mei

Schildercursus Water in de Kunst
19:30, Vianen, Atelier Knockart. In het kader van het Waterjaar in Vianen start bij Knockart een nieuwe schildercursus rond het thema 'Water in de Kunst'. In de voetsporen van Leonardo Da Vinci schilderen deelnemers de beweging van neerstortend en opspattend water. Vervolgens ontdekken cursisten via Claude Monet ontdekken de cursisten hoe het licht met het wateroppervlak speelt en de kleuren telkens anders laat zijn. Zij leren met impressionistische toetsen de transparantie en spiegelingen in verf te vangen. Derde inspiratiebron is David Hockney. Zijn Popart zwembaden laten zien hoe golfbewegingen van kabbelend water gestileerd kunnen worden. Voor deze cursus is ervaring met (olieverf) schilderen is gewenst. Algemene info De cursus is geschikt voor schilders met enige ervaring en bestaat uit tien wekelijkse lessen op dinsdagavond van 19:30-22:00 uur. Docent is de Viaanse kunstenares Mieke Siemons. De leslokatie is Atelier Knockart aan de Varkensmarkt 8 in Vianen. www.knockart.nl

Nieuw seizoen zwemvereniging
20:00-21:00, Hagestein, eetcafé De Lekdijk. Start van de verkoop van zwemabonnementen bij zwemvereniging Reijerstein. Tussen 20:00 en 21:00 uur kunnen mensen hun nieuwe abonnement op de kop tikken. Voor inwoners en oud-inwoners van Hagestein, Everdingen, Zijderveld en Hoef en Haag kost een gezinsabonnement 52 euro, een individueel abonnement tot en met 15 jaar kost 25 euro, vanaf 16 jaar kost het abonnement 30 euro. Prijzen zijn inclusief lidmaatschap van de zwemvereniging. Het recreatieterrein Everstein - De Put - is de thuisbasis van Reijerstein, samen met beheerder Cees van Soest probeert de vereniging iets jaar weer leuke activiteiten te organiseren. Zo is er van maandag 23 tot en met donderdag 26 juli een zwemvierdaagse. Op het recreatieterrein zijn naast een aantal strandjes een speelweide, speeltuin en horecagelegenheid te vinden. Er zijn diverse zonneweides met schaduwplekken om prettig te vertoeven, tevens zijn er douches en toiletten. Zwemvereniging Reijerstein beschikt er ook over een eigen zonneweide met een leuk strandje. Meer informatie is te verkrijgen via i.stigter@xs4all.nl of 06-52163702. www.zwemvereniging-reijerstein.jouwweb.nl

woensdag 9 mei

Jaarvergadering
19:30, Vianen, Het Klooster. Het KVG sluit het jaar af met een jaarvergadering en huldiging van leden. Na de jaarvergadering worden zes dames gehuldigd die respectievelijk 25 en 40 jaar lid zijn. De heer Blokland uit Barendrecht zal voor een muzikaal optreden zorgen. De jaarvergadering is alleen bestemd voor leden, aspirant leden zijn vanaf 20:30 uur welkom.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een avond met medium Jacco Evers. Bezoekers mogen een foto van een overleden dierbare meenemen. Jacco doet ook spontane helderziende waarnemingen. Entree is 6 euro.

Nachtpuzzelrit MAC Magneet
20:30, Lexmond. MAC Magneet houdt de traditionele nachtpuzzelrit. Inschrijven kan van 20.30 tot 22.00 uur in sportcentrum Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 in Lexmond, bij Arma Middelkoop en Corrie van Zanten. De eerste deelnemer vertrekt om 21.00 uur. Het inschrijfgeld is 5 euro per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Meer informatie: 0347-351264 of 0345-641446.

donderdag 10 mei

Ride, Run & Bike 2018
10:00, Hagestein, Stal Bosgoed. Ruitersportcentrum Stal Bosgoed start met 'Ride, Run & Bike' waarbij de drie genoemde sporten gecombineerd worden. Dus: één deelnemer rijdt en de ander rent of fietst, samen legt dit duo een route af van 7,5 kilometer (voor ruiter en hardloper) of 15 kilometer (voor ruiter en mountainbiker). Ieder team ontvangt een startnummer met tijdwaarneming, zodat na afloop een eindklassement opgemaakt kan worden.

zaterdag 12 mei

Excursie Hellevoetsluis
09:00, Vianen, evenemententerrein. Historische vereniging Het Land van Brederode gaat op bezoek in Hellevoetsluis. Vianen en Hellevoetsluis hebben met elkaar gemeen dat waterbouwkundig ingenieur Jan Blanken Jansz. in beide steden heeft gewoond en gewerkt. In samenwerking met Sjaak Kweekel van stichting Droogdok Jan Blanken worden de deelnemers een interessant programma aangeboden. Vertrek: 09:00 uur van het evenemententerrein te Vianen. De kosten voor deze excursie, inclusief busreis, lunch, stadswandeling, afsluitend drankje en toegangsprijzen, zijn 39,95 euro. Ook niet-leden van de historische vereniging kunnen zich opgeven voor deze excursie. Opgeven bij: Coby Vermeulen ton.coby@gmail.com, 0347-371591.

Lentefeest
10:00-16:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. De natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een lentefeest in en rondom het natuurcentrum in Schoonrewoerd. De activiteiten zijn speciaal gericht op kinderen. Tussen 10:00 en 16:00 uur is er van alles te doen en te beleven.
www.natuurcentrum.nl

Moederdagcadeau knutselen
12:00-13:15 of 13:30-14:45, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert twee knutselactiviteiten in het kader van Moederdag. Kinderen kunnen samen met hun vader of grootouders iets moois komen knutselen voor hun moeder. Ze kunnen bijvoorbeeld badzout maken of een vlindertekstbordje, maar ook versierde vaasjes of zelfgemaakte lipgloss. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen, kosten bedragen 3,50 euro per gemaakt item. Aanmelden moet via info@creabeez.nl of bij Puck de Haan via 06-18793980.

Signeersessie
13:00-15:00, Vianen, Bruna. Madelein Kerseboom signeert haar feelgoodroman De Hot Daddy List.

YadaYada
21:00, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. YadaYada is dé Herman Brood-tributeband in Nederland. In het kader van de tentoonstelling over Brood in het Viaans museum geeft de band een optreden in de Vrijstad. Met frontman Stick (ex-Wild Romance) is er geen betere tributeband die het origineel zo dicht benadert. Yada gaat deze avond terug naar de jaren '70 en '80 waarin Herman Brood en zijn Wild Romance op zijn top waren. Ruim veertig nummers van Brood passeren de revue. Een avond vol herinneringen met een feest van herkenning. YadaYada bestaat uit: Stick (zang), JP (gitaar), Johnny Vain (basgitaar en zang), Richard Tumansery (drums en zang). Aanvang is 21:00 uur, de deuren gaan open om 20:30 uur. Entree is 10 euro.