Brederodes wordt pas wakker na de thee

meerkerk • Meerkerk hield Brederodes dankzij veel inzet op 1-1. Zoals eerder in deze competitie was Brederodes voor rust niet bij de les. In de eerste minuut greep de Viaanse defensie niet afdoende in, waardoor Youri van Blanken er 1-0 van kon maken. Na een kwartiertje kwamen de gasten goed weg toen een kopbal van Mechiel van Zessen via de onderkant van de lat terug in het veld ketste. Meerkerk troefde Brederodes af op felheid en werklust. Op slag van rust werd Melvin van den Heuvel door Mohammed Arbid naar de grond getrokken. Doelman Bastian Spriel stopte de door Van Blanken zwak ingeschoten strafschop. Brederodes toonde na rust meer inzet. De thuisclub liet zich achteruit dringen, maar tussen de 70ste en de 80ste minuut kregen Floren Streefkerk, Van den Heuvel en Gert Jan Koekkoek goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. In de slotfase liet keeper Wilco den Tuinder een venijnig schot uit zijn handen glippen waardoor invaller Joey Balk een niet te missen vrije kans kreeg: 1-1.