• Sander Bergshoeff legt aan voor een vlammend schot.
• Sander Bergshoeff legt aan voor een vlammend schot. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein steeds beter in zijn vel

everdingen • Na twee competitievrije weekenden staan SC Everstein spannende weken te wachten. De club is volop in de race voor de derde periodetitel én is halve finalist in de verliezersronde van de EM Cup. "Met wedstrijden tegen Kockengen, Desto en HSSC '61 voor de boeg hebben we een loodzwaar programma", vindt Sander Bergshoeff.

Binnen SC Everstein is er eigenlijk niemand die met dit scenario rekening had gehouden. Vorig seizoen streden de roodwitten nog tegen degradatie, en pas in de nacompetitie werd een plaatsje in de derde klasse veilig gesteld. Na een stroef begin van de huidige competitie begon het, met nagenoeg dezelfde spelersgroep, te lopen, precies zoals trainer Rob van den Broek had voorspeld. Los van een nederlaag tegen HSSC '61 heeft SC Everstein na de winterstop niet meer verloren.

Aanvoerdersband

Met zijn 26 jaar is Sander Bergshoeff een van de meest ervaren voetballers van SC Everstein. Tien jaar geleden liet trainer Mari de Laat hem via trainingen en invalbeurten al ruiken aan het eerste elftal. Twee seizoenen later werd hij basisspeler. Als (diepe) middenvelder groeide hij uit tot een dragende speler die regelmatig zijn doelpunten mee pikt. Sinds Peter Verwolf is weggevallen draagt hij de aanvoerdersband.

"Voorheen was ik tevreden als ik lekker had gespeeld. Met die band om voel ik me verantwoordelijker voor het team, en ben ik minder met mijn eigen spel bezig. Ook in wedstrijden waarin ik niet zo goed draai probeer ik tóch op het spel van mijn ploeggenoten te letten, te praten en te coachen. We willen met druk naar voren spelen en de tegenstander bij balverlies vroeg opvangen. Daar is het elftal, en ook ik, beter in geworden."

Vertrouwen

SC Everstein heeft veel vertrouwen in Rob van den Broek. Het elftal, dat in zijn ontwikkeling een tijd stil had gestaan, heeft moeten werken aan het inbouwen van vastigheden en automatismen. In december stelde Rob voor om aanvallender te gaan voetballen en na overleg met de groep zijn we van 4-3-3 naar 3-4-3 geswitcht. Gezien de resultaten is dat nieuwe systeem SC Everstein op het lijf geschreven.

En wat betreft het staartje van het seizoen? "Het zal niet makkelijk worden. Maar als iedereen zijn niveau haalt is de kans reëel dat we onze drie resterende wedstrijden winnen. Die periodetitel is nu écht ons doel, en daar gaan we samen met man en macht voor strijden. En wat betreft de EM Cup: SC Everstein is nu zo ver gekomen dat we de finale willen halen. Wat mij betreft spelen we tegen Papendrecht op volle sterkte, maar ik weet niet of de trainer daar óók zo over denkt."


Peter Verbeek