Spanning stijgt in eindfase competitie

vianen • Met nog drie speelronden te gaan neemt de spanning toe voor de twee Viaanse standaardelftallen. Brederodes heeft nog kans op de derde periodetitel, en zal tegen Tricht alles uit de kast moeten halen om drie broodnodige punten bij te schrijven. De wedstrijd op sportpark Blankensteijn begint om 14.30 uur.

Ook SC Everstein is volop in de running voor de derde periodetitel. Winst in het uitduel tegen Kockengen (aanvang 14.30 uur) is een voorwaarde om mee te blijven draaien. De roodwitten zijn tevens afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Lopik en HSSC '61, die beide ook in de race zijn voor die derde periodetitel.


Tien doelpunten in oefenwedstrijd

everdingen • Gezien de twee competitievrije weekenden oefende SC Everstein midweeks tegen vierde klasser SVMM uit Maartensdijk. De thuisclub was sterker maar werd na een kwartier op achterstand gezet: 0-1. Pal nadat Jently Lemmer op het halve uur de gelijkmaker had gescoord namen de bezoekers opnieuw de leiding: 1-2. Kort voor rust herstelde Simon van Zante het evenwicht: 2-2.

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Lemmer en Martin Shijakov brachten de roodwitten met 4-2 aan de leiding. Daarna werd beurtelings gescoord (doelpunten Sc Everstein van Robbie de Roos en Lemmer) hetgeen een eindstand van 6-4 opleverde. De thuisclub voetbalde vaak met de linies te ver uit elkaar. Mede door persoonlijke fouten had dat (te) veel tegentreffers tot gevolg.


Beachvolleybal in Lexmond

lexmond • Op donderdag 17 mei start op de velden van LKV Het Bosch in Lexmond het zomeravond beachvolleybal. Vanaf die datum kan er wekelijks worden gespeeld van 20.00 tot circa 21.00 uur. Dit jaar gebeurt dat onder leiding de nieuwe trainer Daniel de Wit, speler van het AVVA 1 uit Ameide.

De eerste drie keer wordt er op donderdag gespeeld, maar vanaf juni is het weer op de vertrouwde woensdagavond. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje bij Huis Het Bosch. Voor 25 euro kunnen belangstellenden het hele zomerseizoen meedoen. Het is mogelijk om vrijblijvend een keer mee te doen. Volleybalervaring is niet nodig.

Aanmelden voor het zomeravond beachvolleybal kan via lexmondbeach@live.nl.


Schoolkorfbal bij VIKO start dinsdag

vianen • VIKO organiseert van dinsdag 15 t/m donderdag 17 mei zijn het jaarlijks terugkerende schoolkorfbaltoernooi. Er wordt gespeeld op het sportpark Blankenstein aan de Langeweg 2 in Vianen. Het complex van de korfbalvereniging is geopend van 17:30 tot 20:30 uur.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een andere dag of een ander tijdstip. Er is dit jaar geen strafworpen-competitie. Elke wedstrijd duurt vijftien minuten, ongeacht de categorie. De uitslagen worden zowel op www.kvviko.nl en buiten de kantine gepubliceerd. In Het Kontakt van dinsdag 1 mei stond de datum van dit evenement verkeerd vermeld.