Derde zege op rij voor LTV Vianen

vianen • Door Maarn met een 4-2 nederlaag naar huis te sturen blijft het mannenteam van LTV Vianen (tennis) in de race voor de titel.

Door de absentie van Frank Seip en een lichte blessure van kopman Melvin Hauwert moest er worden geschoven in de opstelling. Kenny Kandel won de eerste set met 6-3 en stond er in de tweede goed voor: 3-1. Hij liet de winst echter lopen (4-6) maar herstelde zich prima in de beslissende set (6-3): 1-0.

Rody Kandel kwam geen moment in zijn spel en werd met grote cijfers aan de kant geschoven (1-6 en 0-6): 1-1. In de volgende singles stelde LTV Vianen echter orde op zaken. Tom van Hensbergen hoefde in de drukkende warmte nauwelijks een druppeltje zweet te laten (6-1 en 6-0): 2-1.

Voortvarend

Bij Rik Hertsenberg leek het dezelfde kant op te gaan. Na setwinst van 6-3 begon hij ook in de volgende set voortvarend: 3-0. Daarna raakte hij het spoor bijster, en in een mum van tijd stond hij met 3-4 achter. Hertsenberg kwam vervolgens weer in zijn spel en niet veel later stapte hij als winnaar van de baan (6-4): 3-1.

Het koppel Hauwert/Rody Kandel kreeg het eerste dubbelspel voor een deel cadeau. Bij een 4-1 voorsprong raakte een Maarnse spelers dusdanig geblesseerd dat hij drie games later moest opgeven (6-1 en 1-0): 4-1.

In de laatste partij liet het duo Van Hensbergen/Matthijs Waaijer het aankomen op een beslissende set. Die ging tot 6-6 gelijk op, maar de tiebreak werd door de bezoekers dik gewonnen (2-6, 6-4 en 6-7): 4-2.