Brederodes blijft dicht bij huis

vianen • In de eindfase van de competitie moet Brederodes het komende zaterdag op sportpark 't Hoog (aanvang 14.30 uur) opnemen tegen SV Meerkerk. In Vianen maakten de groengelen er een voetbalshow van die een 6-1 zege opleverde. Het is niet waarschijnlijk dat de thuisclub het deze keer weer zo ver laat komen.

SC Everstein heeft ook komende zaterdag geen competitieverplichtingen. Als voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Kockengen oefenen de roodwitten op donderdag 3 mei om 20.00 uur in eigen huis tegen vierde klasser SVMM uit Maartensdijk. Voor de halve finale van de verliezersronde van de EM Kantoorsystemen Cup treedt SC Everstein op dinsdag 8 mei op sportpark Slobbengors aan tegen tweede klasser Papendrecht. Aanvang: 20.00 uur.


Twee versterkingen voor SC Everstein

everdingen • SC Everstein heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Emiel Schippers. Hij is aangetrokken als opvolger van keeper Ricardo de Keijzer, die is ingegaan op een aanbieding van JSV Nieuwegein. Schippers stond in de eerste helft van dit seizoen onder de lat bij SC Everstein. Hij vertrok in de winterstop om een half jaar te studeren (management, marketing en social media) aan de Southern Utah University.

Eerder had Ilias Lakhal, van eerste klasser (zondag) sv TOP, al te kennen gegeven komend seizoen naar de roodwitten uit Everdingen te komen. Yassine Boulghalgh heeft afgelopen week laten weten zijn ploeggenoot te volgen. De 27-jarige Boulghalgh voetbalde onder andere in de jeugd van NEC en bij Blauw Geel '38 (Veghel), en is nu basisspeler van de club uit Oss. Hij is een aanvaller met een geweldige techniek die zowel op links als op rechts uit de voeten kan.


Lieke de With bij Oranje MO15

hei- en boeicop • De veertienjarige HSSC'61-speelster Lieke de With uit Hei- en Boeicop heeft onlangs haar debuut gemaakt bij het nationale meisjesteam onder de 15 jaar. Ze maakte deel uit van de 18-koppige selectie die een paar geleden opnam tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Op 10 en 12 juni speelt Oranje MO15 twee wedstrijden tegen de VS. Hoewel Nederland met 0-3 van Duitsland verloor, is Lieke meer dan tevreden. "Het ging best goed. Het niveau is echt hoog, het gaat allemaal heel snel", vertelt ze. Ze begon in de basis en speelde bijna een uur. En hoewel de wedstrijd en de twee dagen voorafgaand, met veel trainingen, natuurlijk mooi waren, was het betreden van het veld het mooiste. "Het veld oplopen, je opstellen, het volkslied zingen en de teamfoto maken, waren het leukste. Dat was bijzonder om mee te maken", vertelt Lieke, die van het KWC in Culemborg, waar ze in VWO-3 zit, enthousiast medewerking kreeg. Niet alleen school is enthousiast. Familie en vrienden en zeker ook mensen bij HSSC'61 leven erg met haar mee. "Er waren veel mensen van de club naar de wedstrijd in Rijssen gekomen. En daarna vroegen ze er ook naar. Ook mensen die ik helemaal niet ken. Dat is best gek, maar vooral heel leuk." Lieke de With droomt van eredivisievoetbal bij haar favoriete club: FC Utrecht. "Hopelijk krijgen die snel weer een vrouwenteam. Maar als dat niet gebeurt, dan is Feyenoord of PSV ook wel goed, hoor", neemt ze ook genoegen met een treetje lager dan de Domtoren.