woensdag 25 april

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond. Er is een open eettafel in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

High tea
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een high tea in de Kwantzaal. Deelnemers krijgen hartige sandwiches, soesjes, taarten en bonbons voorgeschoteld. Bovendien zijn er veel verschillende soorten thee. Duo Zonder Naam (DZN) verzorgt voor de muzikale noot. De middag begint om 13:30 uur, deelname kost 7,50 euro.

Avond over kerkmuziek
19:30, Lexmond. In protestants kerkelijk centrum Lux Mundi, Zuidernes 45, wordt een muzikale thema-avond gehouden over kerkmuziek door de eeuwen. Gastspreker is theoloog en kerkmusicus Hanna Rijken.

Snip en Snap
19:45, Lexmond, Dorpshuis Het Bosch. Vrouwen van Nu, afdeling Lexmond, houdt haar ledenavond in Dorpshuis Het Bosch in Lexmond. Mari Kant geeft een lezing over 'Snip en Snap' het legendarische revue duo. Entree: leden gratis. Introducés zijn welkom, zij betalen 3 euro entree.

Voorjaarslezing over Jan Blanken
20:15, Vianen, Stedelijk Museum. Aansluitend aan de ledenvergadering van de Historische vereniging 'Het land van Brederode' zal door Siety Meijer een lezing worden gegeven over het leven en werken van Jan Blanken Jansz. de eerste inspecteur generaal van de (Rijk) Waterstaat.

Ada| Ava
20:15, Nieuwegein, De Kom. Op het toneel van De Kom wordt live een film gecreëerd. De kunstenaars van het prijswinnende Manual Cinema combineren poppenspel, film, theater, animatie en muziek tot een fascinerende show. 'ADA | AVA' gaat over zeventiger Ada die haar leven opnieuw moet inrichten nadat haar tweelingzus Ava overlijdt.

donderdag 26 april

Postzegels
19:00-21:00, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn houdt een bijeenkomst in De Prenter. Liefhebbers zijn welkom om postzegels te veilen of ruilen. Alle verzamelaars zijn welkom.

Symfonische rock
20:15, Nieuwegein, De Kom. De Kom terug in de tijd tijdens het concert 'Symphonic Rock Night'. Met bands als Yes, Camel, Pink Floyd, Genesis en Supertramp nam symfonische rock in de jaren zeventig een hoge vlucht. Voor 'Symphonic Rock Night' stelde zanger Ronald van der Horst een geweldige band van twaalf doorgewinterde topmuzikanten samen. Daarmee brengt hij de pareltjes van weleer opgepoetst terug voor het voetlicht.

vrijdag 27 april

Bierproefavond
21:00, Leerdam, Stadspodium Go. Het is weer tijd voor de maandelijkse bierproefavond. Tijdens de proeverij in GO zijn er uiteraard snacks verkrijgbaar en voor de niet-bierdrinkers ook andere drankjes. Proeven van vijf bieren: 12,50 euro. Reserveren: Reserveringsknop, reserveren@go-leerdam.nl, of kaarten aan de zaal.

zaterdag 28 april

Wandelen tussen molens en meren
9:00, Everdingen en Vianen. Wandelsportvereniging Wandellust opent het seizoen in Krommenie, waar de Molen- en Merentocht op het programma staat. Opstapplaatsen zijn in Everdingen (9:00 uur), Hagestein (9:15 uur) en bushalte Het Slyk in Vianen (9:25 uur). Tegen betaling van 12,50 euro kunnen ook niet-leden meereizen met de bus. Inlichtingen: Toos Boumeester: 06-11196910.

Ontmoet Zelfbouw Vianen
11:00, Vianen. Zoek jij een nieuwe woning en wil je zelf veel beslissen? Bouw dan je eigen woning op Sluiseiland, kom naar Sluiseiland en laat je informeren over wat er kan en hoe je mee kunt doen.

Lezing bij Museumwerf Vreeswijk
13:00, Nieuwegein, Museumwerf Vreeswijk. Lezing bij Museumwerf Vreeswijk getiteld: 'De werven van Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein', door Jaap Boersema. De toegang is €5 euro, aanmelden via museumwerf@museumwerf.nl.

Bertus Borgers in Viaans Museum
21:00, Vianen, Stedelijk Museum. In het kader van de tentoonstelling Herman Brood komt Bertus Borgers samen met zijn broer Ruud (gitaar) naar het Stedelijk Museum Vianen. Hij vertelt over zijn vriendschap en belevenissen met Herman Brood en musiceert daarbij relevante nummers. Deze 'Saturday Night' vindt plaats in de bovenzaal van het museum aan de Voorstraat 97; aanvang 21:00 uur (deuren open vanaf 20:30 uur); toegangskaarten á 10 euro zijn vanaf nu te verkrijgen aan de balie van het museum of te bestellen via www.stedelijkmuseumvianen.nl.

zondag 29 april

Highland Games
11:45, Vianen, Kasteeltuin Amaliastein. Voor de elfde keer worden de Highland Games Vianen gehouden. Volgens de, inmiddels, jarenlange traditie wordt het weer een groot spektakel. Wout Zijlstra, voormalig sterkste man van Nederland, zal deze dag weer het commentaar verzorgen. De games beginnen met een parade door Amaliastein, achter de Glan Lamont Pipeband. Alle teams, verplicht in kilt, en scheidsrechters komen vervolgens aan op het kasteelterrein. Meer informatie is te vinden op: www.amaliastein.nl.

maandag 30 april

Bingo
13:00-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, de zaal is open om 13:00 uur, de bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

woensdag 2 mei

Bijen in nood
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. NVW de Vijfheerenlanden houdt in Natuurcentrum De Schaapskooi van 10:00 tot 12:15 uur en van 13:30 tot 15:45 uur activiteiten voor de jeugd van 8 tot 14 jaar met als thema: Bijen. Aan bod komen onder andere bijen, hommels, wespen en zweefvliegen. Na een inleiding gaan we naar buiten om meer over deze dieren te ontdekken. Aanmelden via k.van.baren1@kpnplanet.nl. Kosten: 2,50 euro, inclusief een consumptie. Natuurcentrum De Schaapskooi is te vinden in Overboeicop 15, 4145 NN Schoonrewoerd.

Erich und Du III
20:00, Leerdam, Stadspodium Go. Voor het derde opeenvolgende jaar zal op de dagen rondom 4 mei een theatervoorstelling over de oorlog in Leerdam gespeeld gaan worden. Dinsdag 2 en woensdag 3 mei om 20:00 uur, vrijdag 4 mei om 15:30 en 21:00 uur. Entree: 7,50 euro, reserveren: reserveringsknop, reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.