72ste bootreis voor senioren

vianen • Stichting Ouderenreis Vianen-Hagestein organiseert dinsdag 12 juni weer een bootreis, het uitstapje voor senioren beleeft alweer haar 72ste editie. Meer informatie over de reis is te verkrijgen via 0347-372025.

Helaas is de reis niet geschikt voor rolstoelgebruikers.


Veel nieuwe winkels Voorstraat

vianen • Vianen kende de afgelopen jaren veel leegstand in de Voorstraat. Maar de laatste tijd worden veel panden weer opgevuld door nieuwe winkels en vooral horeca.

In het pand waar tot voor kort een computerwinkel was gevestigd komt een ijszaak. In het restaurant van Mazaka wordt horeca gevestigd. Van der Werf Makelaardij heeft het pand betrokken waar voorheen de Wereldwinkel was gevestigd. Ook wordt de Voorstraat verrijkt met restaurant Tapas 347 (voorheen Orhan), Mo's Boetiek (voorheen Bruna), snackbar Hej Noor (voorheen uitzendbureau Cliqt), een meubelzaak annex koffiecorner (voorheen Voici Lingerie). In het pand van Suzette wordt opnieuw horeca gevestigd.


Frits Koolprijs naar Everdingen

everdingen • Stichting Vitaal Dorp Everdingen is winnaar geworden van de Frits Kool aanmoedigingsprijs. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Schaapskooi in Schoonrewoerd. De Frits Kool aanmoedigingsprijs is een initiatief van de Werkgroep Duurzame landbouw en Ontwikkelingssamenwerking Alblasserwaard Vijfheerenlanden (WAV) van Den Hâneker.

Stichting Vitaal Dorp is in Everdingen de initiatiefnemer van de succesvolle buurtwinkel 'Winkel en Zo' en het project 'Tuinen van landgoed Everstein'. Het mooie van het dorpsproject is dat het overgrote deel van de werkzaamheden wordt verricht door zo'n acht mensen met een verstandelijke beperking.