VIKO nog steeds ongeslagen

vianen • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag met 23-16 van laagvlieger Midlandia. De Vianezen staan ongeslagen bovenaan, de ploeg uit Bunnik behaalde slechts twee wedstrijdpunten uit negen wedstrijden. De uitwedstrijd in Bunnik werd overtuigend gewonnen, waardoor op deze zeer zonnige dag ook een positief resultaat verwacht mocht worden.
VIKO kwam erg goed uit de startblokken, Linsey van Mourik en Romy Houweling openden de score met ieder een afstandsschot. Midlandia mocht vanaf de strafworpstip nog iets terug doen, maar vier Vianese doelpunten op rij tilden de stand vlot naar 6-1. VIKO leek af te stevenen op een flinke overwinning. De bezoekers schoten hun eerste velddoelpunt door de korf, maar VIKO vergrootte de marge naar zeven doelpunten. De thuisploeg leek toen echter wat last te krijgen van de warmte, zeven doelpunten van de bezoekers werden slechts beantwoord met twee eigen doelpunten. Het lukte Midlandia uiteindelijk de marge te verkleinen tot drie doelpunten, waardoor met 13-10 de kleedkamers opgezocht worden.
Het was duidelijk dat VIKO de motivatie van het eerste deel moest terug proberen te krijgen. Mocht de ploeg het zwakke deel van de eerste helft doorzetten, dan kon het nog wel eens lastig worden.
VIKO kwam sterk de kleedkamer uit en drie doelpunten op rij van Jeffrey Vlietstra en Linsey van Mourik (2x) brachten de stand naar 16-10. Midlandia kroop weer wat dichterbij, maar elk doelpunt werd beantwoord door VIKO. Toch wisten de Vianezen in de tweede helft niet echt te overtuigen. De bezoekers werden wel op een minimum van vier doelpunten afstand gehouden, maar het was VIKO aan te rekenen dat dit verschil niet groter was. De thuisploeg nam voor het einde nog wel een korte sprint om de afstand te vergroten. Invaller Annelies Visser tekende met een doorloopbal voor de laatste treffer, eindstand 23-16.
De dag na Koningsdag staat de eerste van twee belangrijke wedstrijden op het programma. Tegenstander Devinco, staat samen met de tegenstander van de wedstrijd erop, Regio '72, gedeeld tweede op zes punten afstand van de Vianezen. Weet VIKO beide wedstrijden te winnen, dan kan het kampioensfeestje gevierd worden. Zaterdag 28 april om 15.30 zal de eerste stap genomen moeten worden in Deventer.