Servia op weg naar de tweede divisie

vianen • In de laatste wedstrijden van het seizoen hebben de volleyballers van Servia alles in eigen hand om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijden naar de tweede divisie. Het Viaanse team won zaterdag met 3-1 van Nesselande, dat moedig strijdt tegen degradatie.

Na een aarzelend begin kwam Servia na de tweede set op stoom.

Druk

In de eerste set had Servia veel last van de druk. Er moest immers gewonnen worden. Het resultaat hiervan was zichtbaar in zowel een matige passing als weinig scorende aanvallen. Nesselande stevende af op een gemakkelijke setwinst, totdat passer-loper Ammo van Bennekom met een sterke servicereeks de Viaanse heren weer in kansrijke positie bracht. Wat ongelukkige keuzes resulteerden uiteindelijk toch in de setwinst voor Nesselande: 23-25.

In de tweede set startte Servia wat sterker. De servicedruk van de Viaanse heren nam toe, waardoor het ook blokkerend wat eenvoudiger werd. Nesselande maakte ondertussen veel persoonlijke fouten, zodat Servia al snel op de setwinst afstevende: 25-19.

Ontketend

In de derde set was Servia ontketend. Aanvallend waren de heren overtuigend en ook in de servicepass was de rust terug. Nesselande sputterde af en toe nog tegen, maar had onvoldoende in huis om het tij te keren. Servia sloot de set af bij 25-16.

De laatste set startte Servia met veel energie om het karwei af te maken. Voor het oog van Dj Bjorn Oostrom en het enthousiaste publiek lukte het de mannen om ook in deze set een voorsprong te nemen. Het geluk was ook met de Viaanse heren, zodat Servia zich zonder verdere tegenslag de winnaar mocht noemen, 25-18 en 3-1.

Volgende week speelt Servia nog twee wedstrijden voor promotie naar de tweede divisie tegen VV Utrecht 2 en Madjoe 1. Tijd en locatie van deze wedstrijd worden op de website van Servia vermeld.