Nivo Sparta verliest van Brederodes

zaltbommel • Brederodes is bezig aan een mooie serie. Door Nico Sparta met 2-3 te kloppen blijven de groengelen in de race voor de derde periodetitel.

Tegen Nivo Sparta deelden de bezoekers al in de vijfde minuut een fikse tik uit. Fernando Piqué opende op Kevin Kroeze die zich goed vrijmaakte en netjes afrondde: 0-1. De thuisclub sloeg zes minuten later terug. Na een hoekschop kreeg Willem Looijen iets te veel ruimte, en met een kopbal gaf hij keeper Bastian Spriel het nakijken: 1-1. Brederodes voetbalde met de linies dicht op elkaar, liet de thuisclub het spel maken en probeerde zijn voordeel te halen uit de counter. Kort voor de pauze werd Mike de Groot diep gestuurd en in kansrijke positie getorpedeerd door de doelman. Piqué eiste de strafschop met succes voor zich op: 1-2.

Ingooi

Tien minuten na rust kopte Kroeze een ingooi door op Piqué, die er met een schot in de korte hoek 1-3 van maakte. De thuisclub had daarna het initiatief maar kreeg nagenoeg geen mogelijkheden. Het elftal gaf achterin veel ruimte weg waar Brederodes te weinig mee deed. Pas enkele minuten voor tijd kwam Nivo Sparta door een prima individuele actie van Looijen op 2-3.

"Als bij ons de neuzen allemaal dezelfde kant op staan is het voor elke tegenstander lastig om van ons te winnen", merkte trainer Charly Olf op. "Na een zwakke fase zijn we nu vijf wedstrijden ongeslagen. We hebben daardoor nog iets om voor te spelen. Dat zullen we komende zaterdag moeten laten zien bij Pelikaan, dat ook strijdt voor de derde periodetitel."