SC Everstein naar halve finale EM Cup

everdingen • Dankzij een 7-3 overwinning tegen HSSC '61 heeft SC Everstein zich afgelopen dinsdag eenvoudig naar de halve finale van de verliezersronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup geschoten.

Met het oog op de ontwikkelingen in de reguliere competitie besloten beide trainers om een aantal spelers rust te gunnen. De gasten kwamen goed uit de startblokken want al in de derde minuut opende Sjoerd Buijserd de score: 0-1. Nadat de thuisclub de organisatie op orde had werd met goed voetbal, vaak over de vleugels, koers gezet naar het doel van de Heicoppers. In een tijdsbestek van elf minuten waren de broers Victor en Walter Snoek allebei twee keer succesvol: 4-1.

Nadat Guillermo Ooft er 5-1 van had gemaakt zorgde Lucas van Dam voor de 5-2 ruststand. Pal na rust werd het 6-2 door Robbie de Roos en even later deed ook Arwin van Soest een duit in het zakje: 6-3.

Zowel SC Everstein als HSSC '61 maakten optimaal gebruik van de mogelijkheden om invallers in te zetten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Tien minuten voor tijd bepaalde Mitchell Vanenburg de eindstand op 7-3.


De Rooie Reigers sluit af in stijl

haastrecht • Tegen De Poedel heeft het libreteam van De Rooie Reigers een matig verlopen seizoen voortrfelijk beëindigd. Tegen Gert Johler (200 k57/2) toonde Jhon Burggraaf, die al weken geen partij meer had gewonnen, aan dat hij echt nog wel kan biljarten. Hij maakte het verschil in de openingsfase met series van 37 en 35 caramboles.

Hoewel de Haastrechter ook drie reeksen tussen 20 en 36 caramboles stootte kwam hij er niet aan te pas (109-150 in 13 beurten): 0-2. Met een serie van 30 caramboles werkt Cok Florie zijn kleine achterstand in de vijfde beurt weg, en bouwde die voorsprong geleidelijk uit. Ad Bouwman (119) spartelde tergen met series van 15 en 19 caramboles, maar kon de nederlaag niet ontlopen (91-131 in 23 beurten): 0-4.

Tot slot tekenden Huib van der Zee (101) en Joop Florie voor een lange partij. De Haastrechter had een hoogste serie van 14, terwijl Florie bleef steken op een van 7. Niettemin trok de Vianer duidelijk aan het langste eind 974-73 in 31 beurten): 0-7, inclusief bonuspunt.


Belg wint AWM juniorenkoers

meerkerk • De Belg Nathan Decuypere is zaterdag winnaar geworden van de juniorenkoers tijdens de Arno Wallaard Memorial. Hij versloeg na 117 kilometer koers door de Alblasserwaard zijn medevluchter Wessel Verschueren.

Winnaar Decuypere, die zijn ploeggenoot Bas van Belle het sprintklassement zag winnen, glom van oor tot oor. "Ik ben superblij voor Bas en ben mijn ploeg dankbaar. We hebben een mooie teamprestatie neergezet."

Gelijk had de 17-jarige Belg. Want zijn ploeggenoten stopten het jagende peloton de laatste 40 kilometer vakkundig af. "Ik ben geen sprinter en ben op een gegeven moment gaan aanvallen. Er zat voor mij meer in, dan ik had verwacht."