Hof van Helsdingen in de verhuur

vianen • De verhuur van de 27 appartementen in 'Hof van Helsdingen' in Vianen is gestart. Veel 65-plussers kwamen naar de informatiebijeenkomsten bij LEKSTEDEwonen om meer te weten te komen over deze appartementen. Wethouder Landwehr overhandigde de eerste verhuurbrochure aan mevrouw Zweep, waarmee gelijk het startschot voor de verhuur werd gegeven. Vanwege het tekort aan geschikte seniorenwoningen in de wijk, wordt een aantal appartementen met voorrang toegewezen aan doorstromers. De huurprijzen liggen tussen 597 en 710 euro en belangstellenden kunnen tot en met 30 april reageren.

Vianen vergrijst en vooral in de wijken Amaliastein en Monnikenhof wonen relatief veel 65-plussers en gaat de vergrijzing harder. Veel ouderen willen graag van hun (te) grote woning verhuizen naar een beter passende woning, maar kunnen die moeilijk vinden. De laatste jaren wordt dit probleem versterkt door de krapte op de woningmarkt. Als oplossing realiseert LEKSTEDEwonen in de nieuwe woonwijk Helsdingen 27 huurappartementen voor 65-plussers. Bewoners uit de wijken Amaliastein en Monnikenhof krijgen op een aantal appartementen voorrang als zij een grote eengezinswoning (huur) achterlaten. Hiermee biedt LEKSTEDEwonen de bewoners uit deze twee wijken de mogelijkheid om met meer wooncomfort ouder te worden in hun eigen buurt.

In 'Hof van Helsdingen' in Vianen wordt het prettig en uniek wonen. Er komen 27 driekamerappartementen met woonoppervlakten variërend van 71 tot 88 m2. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken (28 tot 36 m2), twee slaapkamers (van 8 tot 16 m2), badkamer en inpandige berging. Afhankelijk van de verdieping zijn de appartementen voorzien van balkon (8m2) of een tuin (16 tot 28m2). De kale huurprijzen (exclusief servicekosten) liggen tussen € 597 en € 710. Het ontwerp is van Ter Braak Architecten en aannemersbedrijf J. van Daalen is verantwoordelijk voor de bouw. Naar verwachting wordt Hof van Helsdingen najaar 2018 opgeleverd.

Belangstellenden kunnen alle verhuurinformatie, zoals de plattegronden, huurprijzen, toewijzings- voorwaarden en de doorstroomregeling, vinden op:

q www.lekstedewonen.nl