woensdag 18 april

Bezoekersdag BNI
7:00, Vianen. De netwerkgroep BNI Antares in Vianen houdt een bezoekersdag. Deze ochtend is dé uitgelezen kans om kennis te maken met het concept BNI en in het bijzonder met de enthousiaste groep ondernemers in Vianen. Deelname kost 15 euro, bestemd voor zaalhuur en ontbijt. Aanmelden bij Danny van Drie, 06-24920313 of danny@bni-utrechtwest.nl.

Open vrouwenochtend
09:30, Hagestein, kerkelijk centrum tegenover de kerk. Open vrouwenochtend in Hagestein. Als spreekster is levenslooppsycholoog Didy Hartman-Van Ameide uitgenodigd, zij zal met de aanwezigen nadenken over het thema 'Verdriet en troosten'. De ochtend is van 10:00 tot 12:00 uur, de koffie en thee staat vanaf 09:30 uur klaar. Er is kinderoppas aanwezig.

Eerste scootmobieltocht
13:00, Vianen, Hof van Batenstein. Scootmobielclub Vianen organiseert haar eerste gezamenlijke tocht van het seizoen. Deelnemers vertrekken om 13:00 uur bij Hof van Batenstein. De club is bedoeld voor mensen met een scootmobiel die het leuk vinden om er in groepsverband op uit te trekken. Er zijn tochten in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september, bijna altijd op woensdagmiddag. Deelname kost 5 euro, voor een heel seizoen meerijden. Consumpties zijn wel voor eigen rekening. Meer informatie is in te winnen bij de receptie van Stichting Welzijn Vianen (SWV) via 0347-374097. Er is een schema met alle geplande tochten van dit seizoen op te vragen.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Filmavond
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond. Te zien is de film 'We bought a zoo'. In deze film besluit de alleenstaande vader Benjamin Mee (Matt Damon) dat zijn familie een nieuwe start nodig heeft. Hij koop een dierentuin van zijn allerlaatste spaargeld. Een in verval geraakte dierentuin, wel te verstaan. De film is enigszins gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De filmavond begint om 19:30 uur in de Kwantzaal van Hof van Batenstein. De avond is rond 21:30 uur afgelopen. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een drankje met een hapje. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Een klein geluk
19:15-21:00 uur, Vianen, Bibliotheek Lek & IJssel. Bibliotheek Lek en IJssel en Het Steunpunt Mantelzorg organiseren een avond rond het boek 'Klein geluk voor de mantelzorger'. Een praktisch, ondersteunend en inspirerend boek om goed voor uzelf te zorgen als mantelzorger. De auteur Maria Grijpma verzorgt een workshop-programma waarin we met elkaar oefeningen doen die u daarna in het dagelijks leven kunt toepassen. Aanmelden: mantelzorg@welzijnvianen.nl of Het Steunpunt Mantelzorg Vianen: 0347-374097, voor zondag 8 april. Toegang is gratis.

Spirituele avond
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Medium John Hagen is te gast bij een avond van spiritueel centrum Iris. Hagen werkt met new vision-kaarten. Entree is 6 euro.

donderdag 19 april

Mindful wandelen
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Het Steunpunt Mantelzorg Vianen start een wandelgroep voor mensen die intensief zorgen voor een partner, familielid of kennis. Tijdens de verschillende wandelingen van ongeveer zes kilometer gaan we de natuur in! Er wordt gewandeld is stilte. Deelname is voor mantelzorgers gratis. Opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Vianen, mantelzorg@welzijnvianen.nl of 0347-374097.

Vrouwen van Nu
20:00, Zijderveld, de Krooshof. Bijeenkomst van de Vrouwen van Nu. Deze avond zal Marieke Manders vertellen over haar werk als treinconductrice. De vrouwen van NU is een organisatie van vrouwen met hart voor hun leefomgeving die elkaar willen ontmoeten. Samen creatief bezig willen zijn en willen participeren in de hedendaagse maatschappij. Alle vrouwen ongeacht; leeftijd, gezindten en politieke voorkeur, zijn van harte welkom.

vrijdag 20 april

Handverzorger
11:00-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) geeft een handverzorger manicures in Hof van Batenstein. Ook kunnen mensen deze middag een hand- of armmassage krijgen. Hier zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan bij de receptie van het SWV-kantoor of door te bellen naar 0347-374097.

Dansavond
20:00-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

zaterdag 21 april

Oorlogsgeheimen
19:30, Vianen, De Stadshof. Bejubelde 'Oorlogsgeheimen' in De Stadshof, een spannend en indrukwekkende theatervoorstelling voor de hele familie (vanaf 9 jaar). Na een aantal jaar komt 'Oorlogsgeheimen', op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.

zondag 22 april

Arboretum
9:00, Vianen, parkeerplaats Benedictushof. De Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een excursie naar het Aboretum Belmonte en de Dreijen in Wageningen. Bij het Aboretum worden diverse soorten bijzondere bomen en planten bekeken, onder leiding van hovenier Jules Klees, 0345-351499 of fam-klees@hetnet.nl. Vertrek om 9:00 uur vanuit Vianen, vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132 of 8:40 uur vanaf de parkeerplaats bij Station Leerdam. Meer informatie: Bart, 06-40339872.

maandag 23 april

Schilderen in de stijl van Brood
14:00-17:00, Vianen, Stedelijk Museum. Bij de tentoonstelling Herman Brood biedt het Stedelijk Museum Vianen in samenwerking met schilderdocente Catherine Gathier een bijzondere workshop aan. De workshop beslaat twee dagdelen, op 16 en 23 april. Aanmelden de docent: info@catherinegathier.nl