• Pal na rust zorgde Ivo Toxopeus voor aansluiting.
• Pal na rust zorgde Ivo Toxopeus voor aansluiting. Foto: Peter Verbeek

Brederodes pakt punt op veerkracht

vianen • Met drie treffers was Sil van Putten de Heukelumse uitblinker in het duel tegen Brederodes. Ondanks dat poetsten de groengelen hun achterstand telkens weg en in de slotfase misten ze een ideale kans op het winnende doelpunt. Zodoende bleef het bij 3-3, en dat was ook de meest logische uitslag.

Heukelum zocht steeds naar middenvelder Sil van Putten die bijna steeds iets goeds deed met de bal. Het eerste gevaar kwam van Brederodes. In de twintigste minuut werd een vrije trap van Ivo Toxopeus uit de kruising geranseld door keeper Yoerik van 't Pad. Een minuut later profiteerde Heukelum optimaal van Viaans balverlies op het middenveld. Ferry Meijdam zette de sokken erin en stelde Van Putten in staat de score te openen: 0-1.

Sterk wapen

De gasten loerden op foutjes van de wat mat voetballende thuisclub en kwamen er vervolgens razendsnel uit. De regelmatig over rechts opstomende verdediger Adem Kahraman was een sterk wapen van Heukelum. Op de diepe bal, die vaak goed viel, had de defensie van Brederodes het niet begrepen. Kort voor rust werd Ferry Meijdam diep gestuurd door Menno Beusekamp. De aanvaller werd getoucheerd door René de Blok, ging gewillig tegen de vlakte, en zag tot zijn genoegen dat Van Putten vanaf de stip opnieuw de scherprechter was: 0-2.

Kort na de hervatting loste Toxopeus een van zijn befaamde schoten uit de tweede lijn. Keeper Van 't Pad kreeg er nog een handje tegen, maar kon de bal niet stoppen: 1-2. Het paste in het beeld van de wedstrijd, die volledig kantelde. Van de scherpte en de frisheid van het spel van de bezoekers bleef niets over en Brederodes kreeg de overhand. Op het uur werd een schot van Toxopeus door een verdediger met de hand beroerd. De toegekende strafschop werd prima ingeschoten door Fernando Piqué: 2-2. Er volgde een fase waarin niet veel gebeurde. Heukelum was de weg kwijt, werd afgetroefd op inzet en agressie, en had alle geluk dat de groengelen weinig creëerden.

Middenveld

De jonge Dennis Kruyk liet zich nadrukkelijk gelden op het middenveld. Na een combinatie met Mohammed Arbid strandde de inzet van Kevin Kroeze op de doelman. Rond de tachtigste minuut werd Van Putten vanaf het middenveld in stelling gebracht en met een verwoestend schot maakte hij er 2-3 van. Hij deed de thuisclub er echter niet de das mee om. Na een voorzet van Kroeze kwam de bal opnieuw tegen de hand van een Heukelumse verdediger. Invaller Luuk Roubos eiste de strafschop met succes voor zich op: 3-3. Namens Brederodes miste Mike de Groot in blessuretijd een uitgelezen kans op de winnende treffer.