Mannen LTV Vianen koploper na zege

vianen • Na de winst op de eerste competitiedag begon het mannenteam van LTV Vianen dramatisch in het thuisduel tegen ALTA (Amersfoort). Tegen alle verwachtingen ging Melvin Hauwert kansloos onderuit (0-6 en 2-6): 0-1. Gelijktijdig speelde Rody Kandel een geweldige pot die hij afgetekend won (6-2 en 6-4): 1-1. Rik Hertsenberg startte stroef door een 5-3 voorsprong uit handen te geven: 5-7. Hij herstelde zich knap (6-4) waarna de laatste set een formaliteit was (6-1): 2-1.

Ook Frank Seip kwam er in de eerste set niet aan te pas (2-6). Hij had daarna een tiebreak nodig (7-6) om een derde set uit het vuur te slepen. Daarin maakte hij gehakt van zijn tegenstander (6-0): 3-1. Kenny Kandel en Melvin Hauwert hoefden in hun dubbel niet vol aan de bak. Het duo stelde de zege veilig door met 6-2 en 6-3 te winnen: 4-1.

In de slotpartij kwamen Rody Kandel en Matthijs Waaijer er lang niet aan te pas. Pas bij een achterstand van 2-6 en 2-4 ging de knop om. Het lukte echter nét niet om die set nog te winnen (6-7): 4-2.


Colijn Wakkee op weg naar de titel

vianen • In de interne competitie stond het topduel tussen Aart Baas en koploper Colijn Wakkee op de rol. De huidige clubkampioen Baas had vooraf een achterstand van 3 punten op de en móest winnen om langszij te komen. Hij begon zoals altijd: elke zet vanuit de opening was gericht op de aanval. Wakkee is echter een goede schaker die wel raad weet met deze aanpak.

Paardenoffer

Cruciaal was het paardenoffer dat Baas in het middenspel tevoorschijn toverde. Maar in plaats van dat offer aan te nemen deed wakkee een verraderlijke damezet waarmee hij de vijandelijke dame onschadelijk maakte. Toen hij aansluitend het paardenoffer aannam was de partij, ondanks alle inspanningen Baas, in hogere zin al beslist.

Van de achtervolgers deed Henny van Dijk de beste zaken door Jan Stoutenbeek te kloppen. Hij staat nu op de derde plaats maar is kansloos voor de clubtitel. In de onderste regionen won Cees van Schaik van Hidde van Schaik Mimoun El Mohadji deed goede zaken door verrassend van Joost Rigter te winnen.


Zware voetbalkluiven

vianen • Met nog vier wedstrijden te gaan is voor SC Everstein een cruciale fase in de competitie aangebroken. Samen met Lopik hebben de roodwitten de beste papieren voor het behalen van de derde periodetitel. En komende zaterdag staat die beladen wedstrijd op het programma. SC Everstein verloor de heenwedstrijd met 3-1, en gaat nu alles op alles zetten om in eigen huis te revancheren voor die nederlaag. Aanvang: 14.30 uur.

Brederodes

Brederodes, de laatste weken in goeden doen, moet nog zes keer aan de bak. De groengelen krijgen zaterdag in Zaltbommel te maken met Nivo Sparta. Hoewel dat team op de tweede plaats staat zou het zo maar kunnen dat dit seizoen geen enkele prijs wordt gewonnen. Brederodes zou daar bij een goed resultaat een handje aan mee kunnen werken.

Aanvang: 14:30 uur.