Els en Thinca in de Synagoge

vianen • Thinca Timmerman uit Vianen en Els van der Meché uit Culemborg exposeren op 4, 5 en 6 mei tussen 13:00 en 17:00 uur hun werk in de Synagoge aan de Kniphoek 14 in Buren.

Thinca werkt met een losse toets en zowel figuratief als abstract. Haar doeken tonen krachtige kleuren in onderlinge samenhang. Zij vindt haar inspiratie in beelden uit de natuur: de kleuren van de seizoenen, water, golven en branding, zonlicht, vuur, glooiende berghellingen, besneeuwde bomen, vallend water, mysterieus bos. Maar ook in krantenfoto's en andere beelden die haar raken zoals een wandelend gezin op het strand, flarden uit de literatuur of een prachtige bloem.

Els is altijd op zoek naar beelden. Zij vindt ze zittend in de trein kijkend naar de landschappen die voorbij glijden. Het kan ook een eenzaam huis zijn ergens in de velden of een schaduw, die valt op een muur. Het kan een oorlogstafereel of zomaar een plaatje zijn. Als het haar raakt en aanspreekt, gaat zij ermee aan de slag. Ze geeft er haar eigen warme kleur en vorm aan. Het is soms twijfelen en zoeken, welke kleur, welke vorm, welke plek. Maar als het lukt geeft het een geluksgevoel. En tussendoor geniet ze ervan om kleine kistjes met kleur en beeltenissen te bewerken.


Start kaartverkoop De Kom

nieuwegein • Bij De Kom in Nieuwegein gaat zondag 13 mei om 13:00 uur gaat bij de kaartverkoop voor theaterseizoen 2018-2019 van start, zowel bij de theaterkassa als online. Vanaf dat moment kan iedereen proberen kaarten te bemachtigen voor voorstellingen van onder anderen Van Dik Hout, Ton Kas, Jon van Eerd, Lenette van Dongen, Ali B, Tania Kross, Tommie Christiaan en Dikkie Dik. De gloednieuwe theatergids is vanaf 24 april verkrijgbaar bij onder andere De Kom en bibliotheek De tweede verdieping. Op zondag 13 mei presenteert De Kom ook het nieuwe programma van het kunstencentrum tijdens 'Beleef De Kom'. Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er leuke activiteiten zoals miniconcertjes en ouder&kind-workshops. Ook is de theaterkassa die middag extra geopend.

q www.dekom.nl


Bertus Borgers in Viaans museum

vianen • In het kader van de tentoonstelling Herman Brood komt Bertus Borgers zaterdagavond 28 april samen met zijn broer Ruud (gitaar) naar het Stedelijk Museum Vianen. Hij vertelt over zijn vriendschap en belevenissen met Herman Brood en musiceert daarbij relevante nummers. In zijn presentatie behandelt Bertus onder andere de invloed van Herman Brood's Wild Romance op de vaderlandse rock-scene.

Bertus Borgers is oud directeur van de Tilburgse Fontys Rockacademie en onder andere auteur van het boek 'Ik hou van Herman'. Hij is tevens bekend saxofonist en zanger bij onder andere Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud.
Bertus is niet alleen saxofonist en zanger, maar ook een begenadigd verteller.

Deze 'Saturday Night' vindt plaats in de bovenzaal van het museum aan de Voorstraat 97; aanvang 21:00 uur, deuren open vanaf 20:30 uur; toegangskaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen aan de balie van het museum of te bestellen via:

q www.stedelijkmuseumvianen.nl