Voertuig in brand

lexmond • Op de Burgemeester Visserweg in Lexmond stond in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig in brand. De brandweer ging ter plaatse om het vuur te blussen.

In verband met de rook die over de naastgelegen A27 trok liet de politie Rijkswaterstaat op de snelweg de verlichting aanzetten. Ook werd een tijdelijke snelheidsbeperking ingevoerd.


Jubilarissen bij Excelsior

hagestein • Muziekvereniging Excelsior Hagestein zette zaterdag vier jubilarissen in het zonnetje. Janny Frasa is al 25 jaar lid van de vereniging. Sanne Kers, Dik van Vulpen en Coen Marks zijn alledrie inmiddels 12,5 jaar actief voor Excelsior Hagestein.


Tentoonstelling
Het Hoofd

vianen • Burgemeester Groeneweg heeft zaterdag bij de Kunstuitleen Vianen een portrettententoonstelling van vier kunstenaars geopend. In deze expositie zijn portretten in verschillende technieken te zien; olieverf, gouache, aquarel, acryl en inkt. Deze tentoonstelling loopt tot en met 9 mei en is ook te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 17:00, vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Tijdens de tentoonstelling 'Het Hoofd' zijn werken te zien van Peter Capiteijns, Henk van Loenen, Gert Strengholt en Eric Wittenberms.

q www.kunstuitleenvianen.nl


'Reis om de wereld in 3D'

vianen • Job van de Groep geeft woensdag 11 april vanaf 20:00 uur in zalencentrum Het Klooster een 3D presentatie met als titel 'Een reis om de wereld in 3D'. Deze avond is bestemd voor leden en aspirant leden van KVG-Vianen.

Kennismaken met landen, steden, natuur en cultuur zal op een andere manier te zien zijn dan gebruikelijk. Omdat dit op 3D te zien is, kijkt de kijker er op een bijzondere manier naar. 3D beelden zijn soms ronduit spectaculair te noemen. Job van de Groep heeft veel ervaring met het geven van voordrachten en is bekend van zijn 'Fotografie voor twee ogen'. Hij heeft verschillende 3D foto-exposities op zijn naam staan, ook in het buitenland.