Belangrijke winst voor Servia

vianen • De volleyballers van Servia koersen aan het eind van het seizoen af op plaats 2 op de ranglijst. Dat geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden. Daarvoor moeten de laatste drie wedstrijden wel gewonnen worden. Servia zette afgelopen weekend een goede stap in de richting door RVV Katwijk met 4-0 te verslaan.

In de eerste set vloog Servia uit de startblokken. Het team had een hoge servicedruk, waardoor het spel van RVV wat ontregeld werd: 25-15. De tweede set leek een kopie van de eerste. Servia maakte het RVV onmogelijk om veel te variëren in de aanval, waardoor het Viaanse blok goed kan sluiten: 25-16.

In de derde set nam Servia opnieuw het initiatief. RVV kreeg de servicepass nauwelijks onder controle. De goede passing van de Viaanse heren zorgde voor mooi aanvallend spel: 25-14. De vierde set startte wat minder soepel dan de eerste drie. Servia moest bij de les gehouden worden om niet tegen een al te grote achterstand aan te kijken. Met de nodige werklust pakte Servia toch weer een kleine voorsprong: 25-21.

Servia speelt zaterdag uit tegen het Utrechtse Protos, aanvang 15:00 in sporthal Olympos.

Verlies waterpoloërs De Albatros

bunschoten • De waterpoloheren van De Albatros verloren zaterdag in Bunschoten met 8-6 van De Vaart, de nummer twee van de competitie. Met een drietal afwezige selectiespelers maakte de Viaanse formatie het de gastheren zeer moeilijk. Het zag er lange tijd heel hoopvol uit.

Gedurende drie periodes wist Albatros in alle rust en concentratie met succes een voorsprong te houden in de wedstrijd en liep de Vaart achter de feiten aan. Door een derde persoonlijk fout aan het einde van de derde periode had Albatros geen mogelijkheid meer om te wisselen in deze wedstrijd, waarin een hoog tempo werd gespeeld.

In de vierde periode brak het gebrek aan wisselspelers de Viaanse heren op, waardoor deze uitwedstrijd toch nog met 8-6 werd verloren.