Zware nederlaag De Rooie Reigers

woerden • Koploper Padoc 2 moest twee partijen winnen om kampioen te worden. Jhon Burggraaf (150) moest het opnemen tegen Marnix de Kruijf, en het was al snel duidelijk dat het voor hem een kansloze zaak zou worden. De Kruijf liet een hoogste serie van 70 caramboles voor zich noteren, scoorde ook volop in zijn andere beurten en zette Burggraaf in slechts zes beurten in de hoek (200-37). Tussenstand: 2-0.

Cok Florie (131) kreeg te maken met Robbert Maijenburg. De Vianees had na de winterstop nog geen partij verloren, maar deze keer moest hij eraan geloven. Na een gelijk opgaande openingsfase maakte Maijenburg het verschil met een reeks van 34 caramboles. Florie zette daar een serie van 25 tegen over maar kon niet voorkomen dat de winst naar zijn tegenstander ging (168-116 in 21 beurten): 4-0.

De slotpartij tussen Hennie Broeke en Joop Florie (73) werd een langdradig gebeuren. De Woerdenaar had er liefst 39 beurten voor nodig om Florie, die een paar caramboles te kort kwam, te verslaan (86-69): 7-0.