Periodetitels in het verschiet?

vianen • Zowel Brederodes als SC Everstein zijn nog ongeslagen in de strijd om de derde periodetitel, en staan er met nog maar enkele wedstrijden te gaan, uitstekend voor. Brederodes krijgt komende zaterdag bezoek van Heukelum, een tegenstander die de groengelen niet erg ligt. SC Everstein ontvangt op sportpark Ries van Arnhem hekkensluiter FC Driebergen. Beide duels beginnen om 14.30 uur.

Op dinsdag 17 april speelt SC Everstein, in de kwartfinale van de verliezersronde van de EM-cup, op eigen veld tegen HSSC '61. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.


Tennissers openen met ruime 1-5 zege

soesterberg • Het eerste mannenteam van LTV Vianen is zaterdag goed aan de competitie begonnen. Uit tegen Soesterberg won Melvin Hauwert de openingspartij afgetekend (1-6 en 1-6): 0-1. Rody Kandel begon sterk (2-6), maar kreeg het daarna wat moeilijker. Nadat hij de tweede set met 6-3 had verloren ging het ook mis in de derde (6-4), en na 2,5 uur stapte hij met lege handen van de baan: 1-1. Rik Hertsenberg tekende voor een marathonpartij van 3 uur. Via 4-6 en 6-3 kwam het tot een beslissende set. Die was bijzonder spannend en ging tot 4-4 gelijk op. Daarna drukte Hertsenberg door (4-6): 1-2. In de laatste single kon Tom van Hensbergen zijn krachten sparen, want hij won die eenvoudig met 3-6 en 3-6: 1-3. In het eerste dubbel kwamen Van Hensbergen en Frank Seip niet in de problemen (2-6 en 5-7): 1-4. In het afsluitende dubbel kwam het duo Hauwert/Matthijs Waaijer er in de eerste set niet aan te pas (6-2). Het herstel volgde echter in de laatste twee (5-7 en 5-7): 1-5.


Reünie vrouwen en meisjes Brederodes

vianen • De vrouwen- en meisjesafdeling van Brederodes houdt op zaterdag 16 juni een reünie. Niet alleen de huidige generatie, maar ook de speelsters uit het verre verleden zijn vanaf 17.00 uur van harte welkom om elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, weer eens te zien en gezellig bij te kletsen. Aansluitend volgt een barbecue die, inclusief drie consumpties, 18,50 kost. Aanmelden kan via de Facebookpagina van de vrouwen van Brederodes, of via dianasmittie@hotmail.com.


Het Fust heeft alsnog titelkansen

nieuwegein • Door de nederlaag van Padoc 15, en de 3-4 zege van Het Fust tegen Nieuwegein 12, kan het Viaanse driebandenteam op de laatste speeldag tóch nog kampioen worden. Dat moet dan thuis gebeuren tegen uitgerekend de Woerdense koploper. Maurice de Vré (37) kwam tegen Harjan Hooijen niet tot zijn beste spel. Hij wisselde productieve fases af met perioden waarin hij weinig scoorde. Hooijen zette aan in de eindfase en won in 58 beurten met 30-27: 2-0. Tegen Reyer Griffioen (20) speelde Robbert Geuze een prima partij. Na een moeizaam begin nam hij afstand met series van 3 en 5 caramboles, en hij liet zich de kaas daarna niet meer van het brood eten (17-22 in 34 beurten): 2-2.

Voor Bert Vroege zag het er lange tijd niet geweldig uit. Tegen Ron Jaarsma (14) stond hij na 31 beurten met 9-5 achter. De Nieuwegeiner viel daarna echter compleet droog, zodat Vroege tóch nog won (9-14 in 52 beurten): 3-4. Het missen van het bonuspunt zou het team wel eens op kunnen breken.