woensdag 11 april

Ontmoetingscentrum Zijderveld
10:00 uur, Zijderveld, De Krooshof. Het Ontmoetingscentrum Zijderveld houdt een spannende Bingo in de Krooshof in Zijderveld. Deelname 1 euro.

Open eettafel Zijderveld
12:00 uur Zijderveld, De Krooshof. Maandelijkse open eettafel. Geniet van een 3 gangen menu bereid door de kok van De Krooshof en een goed gesprek.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis Het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd.

Wereldkeuken
17:30, Vianen, De Prenter. Wereldkeuken diner in de open huiskamer. In april staat de Italiaanse keuken op het menu. Er kunnen minimaal tien en maximaal twintig gasten mee eten. Deelnamer kost 7 euro. Reserveren bij SWV De Wijkwinkel, dit kan: in het gebouw De Prenter, tussen de flats van de Vijfheerenlanden of 06-45936758 of m.eiflaar@welzijnvianen.nl.

Bingo
19:00-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje. De zaal is om 19:00 uur open, de activiteit begint om 19:30 uur.

3D-presentatie
20:00, Vianen, Zalencentrum Het Klooster. Job van de Groep geeft een 3-D presentatie met als titel 'Een reis om de wereld in 3-D'.

donderdag 12 april

PCOB middag
14:30, Vianen, Het Klooster. Tijdens deze middag van PCOB Vianen, de laatste van dit seizoen, geeft de penningmeester een overzicht van de financiën. Na de pauze wordt bingo gespeeld.

Lees & Ontmoet-bijeenkomst
15:00, Vianen, Kwantzaal. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een lees- en ontmoetbijeenkomst. Mensen kunnen hier gedichten, verhalen of artikelen met elkaar delen en bespreken. Ook dinsdag 17 april, maar dan van 10:30 tot 12:00 uur in Bibliotheek Vianen.

vrijdag 13 april

Keramiek
14:00, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO een lezing over de stand van zaken op keramiekgebied door Piet Augustijn. Entree: 12,50 euro, inclusief koffie of thee. Reserveren: reserveringsknop, reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

Quiz Night-Pub Quiz
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. De pubquiz wordt in de foyer gespeeld en bestaat uit een aantal ronden. Met een team van 3 tot 6 personen probeer je de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Entree: 2,50 euro. Reserveren: Reserveringsknop, reserveren@go-leerdam.nl of kaarten aan de zaal.

zaterdag 14 april

Braderie en Kunstmarkt
10:00, Vianen, Voorstraat. Aan de Voorstraat in Vianen wordt tot 17:00 uur de braderie en kunstmarkt gehouden. Normaal gesproken vindt de braderie in mei plaats. Vanwege geplande werkzaamheden in het centrum is de datum van de markt dit jaar vervroegd. Op de Braderie zullen naast de diverse Viaanse ondernemers ook handelaren en kunstenaars van buiten Vianen aanwezig zijn. De hele Voorstraat staat vol met kramen en activiteiten. Voor de jongere bezoeker is er onder andere een draaimolen en powerbungee aanwezig. Op Voorstraat-Noord is er een ruimte gemaakt voor het kunstgedeelte.

Festival in bieb
11:00-16:00, Vianen, Bibliotheek. De Speelotheek en de Bibliotheek Vianen houden een vrolijk festival in de Bibliotheek, voor kinderen van 0 tot 12 en hun ouders. Frank de Kleer verzorgt de openingsact. Het thema is: digi-JA of digi-NEE? Meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Doemiddag
14:00, Vianen, 't Pakhuis. Project Amazing houdt samen met 't Pakhuis een leuke doemiddag voor kinderen en jongeren met een beperking, vanaf 12 jaar. Er is plaats voor tien jongeren. De entree is gratis. Voor aanmelden of meer informatie: info@projectamazing.nl.

Lentepresentatie Muziekschool Vianen
18:30, Nieuwegein, Oosterlicht college. Iedereen is van harte welkom bij de Lentepresentatie van de Muziekschool Vianen. In verband met de geplande verbouwing van het Oosterlicht College Vianen wijkt de muziekschool voor deze presentatie uit naar de Theaterzaal van het Oosterlicht College Nieuwegein, Dieselbaan 10. Meer informatie: www.muziekschoolvianen.nl.

Oratorium 'Jezus op aarde'
20:00, Lexmond, hervormde kerk. Regiokoor Musica pro Deo uit Meerkerk zingt samen met Shining uit Bergschenhoek en De Lofstem uit Hoevelaken het Nederlandstalige oratorium 'Jezus op aarde'. Kerk open 19.30 uur. Entree 10 euro, tot en met 15 jaar 5 euro.

zondag 15 april

Bloesemrit
11:00, Everdingen, Dorpshuis. Achttiende Bloesemrit van de Jawa/ Cz club vanuit Everdingen. Om 11:00 uur wordt er in twee groepen gestart met voorrijders vanuit het Dorpshuis Graaf Floris str. 2 in Everdingen, vanaf afslag A2 Everdingen-Leerdam, bordjes volgen. In de pauze wordt een bezoek gebracht aan het Motor Museum in Hagestein. Lunch in het dorpshuis. Inschrijven vanaf 10:00 uur, deelname kost 5 euro.

maandag 16 april

Workshop
14:00-17:00, Vianen, Stedelijk Museum. Het Stedelijk Museum Vianen biedt in samenwerking met schilderdocente Catherine Gathier een bijzondere workshop aan. Deelnemers gaan aan de slag om een schilderij te maken in de stijl van Brood. De workshop beslaat twee dagdelen, op de maandagen 16 en 23 april van 14.00-17.00 uur in het museum. Maximum aantal deelnemers is negen. Aanmelden de docent: info@catherinegathier.nl

dinsdag 17 april

Lees & Ontmoet
10:30, Vianen, Bibliotheek. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn van harte welkom bij Lees & Ontmoet. De deelnemers nemen elk iets mee dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.