Toertocht per scootmobiel

vianen • Mensen die in een scootmobiel rijden kunnen in de zomerperiode in groepsverband tochten maken in de prachtige omstreken van Vianen. De eerste tocht van dit seizoen wordt op 18 april gereden, vertrek om 13:00 uur bij de Hof van Batenstein. Daarna worden tochten gereden van april tot en met september, altijd op de woensdagmiddag van ongeveer 13:00 tot 16:00 uur, om de veertien dagen. Er gaan altijd begeleiders mee en deelnemers betalen een bijdrage van 5 euro voor een heel seizoen. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.

Mensen die ook graag mee willen rijden, kunnen zich aanmelden bij de receptie van Welzijn Vianen (SWV) of telefonisch bij Ben Linnenbank: 06-51681905. Wie zich heeft aangemeld ontvangt een overzicht van de data voor de geplande ritten.


Oorlogsgeheimen

vianen • De bejubelde 'Oorlogsgeheimen' zal op zaterdag 21 april vanaf 19:30 uur te zien zijn in De Stadshof in Vianen. Een spannende en indrukwekkende theatervoorstelling voor de hele familie (vanaf 9 jaar). Na een aantal jaar komt 'Oorlogsgeheimen', op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim…

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.


Programma De Kom

nieuwegein • Het huidige theaterseizoen van De Kom in Nieuwegein loopt langzaamaan ten einde en theaterliefhebbers kunnen zich al gaan verheugen op het nieuwe seizoen. Vanaf vrijdag 20 april 14:00 uur is het theaterprogramma voor seizoen 2018-2019 op de website te bekijken. Op zondag 13 mei gaat de kaartverkoop van start.

q www.dekom.nl