Botsing VVD en wethouder

meerkerk • Wethouder Maks van Middelkoop en Hanneke van der Leun (VVD) botsten woensdagavond over de aanpak van de verkeerssituatie in Meerkerk, als er zich een calamiteit op de A27 voordoet.

In het geval van een groot ongeval op de A27 staan door sluipverkeer de bestuurders in Meerkerk zelf ook stil. Een gevaarlijke situatie, omdat hulpdiensten in geval van nood er niet door kunnen. Daarover is vriend en vijand het eens. De VVD en wethouder Van Middelkoop verschillen echter grondig van mening hoe dit probleem aan te pakken. De liberalen pleiten al langer voor de inzet van verkeersregelaars. Hanneke van der Leun: "Bij een calamiteit schakel je verkeersregelaars in om ervoor te zorgen dat het verkeer in het centrum van Meerkerk niet stil komt te staan."
Wethouder Maks van Middelkoop was het volstrekt niet met haar eens. "Dit is een complex onderwerp waaraan veel wet- en regelgeving vastzit. Zomaar verkeersregelaars neerzetten kan niet. Eind februari is ons duidelijk geworden dat ons probleem niet uniek is. Dit speelt bijvoorbeeld ook op de Benz-Bergweg in Vianen. We gaan binnenkort onder meer naar Den Haag om dit aan te kaarten." Want daar is de wethouder van overtuigd: uitsluitend met een gezamenlijke aanpak met onder meer Rijkswaterstaat, Vianen en de landelijke overheid kan dit probleem aangepakt worden. Mogelijke oplossingsrichtingen: het aanpassen van de verkeerslichten op het Lakerveld, zodat die niet alleen in de spits in werking worden gezet. Ook het reactiveren van de roadblocks tussen Vianen en Lexmond is een optie.

Een onderzoek naar verplaatsing van de installatie richting Lexmond ligt op de plank. 'Maar dit is zeer kostbaar en lost het probleem in Vianen niet op', valt te lezen in de beantwoording van vragen van VHL Lokaal aan de wethouder. De lokale partij sloot zich ook woensdagavond volledig aan bij de opstelling van de VVD.


Collecte Kinderhulp

regio • Een op de acht kinderen in Nederland heeft geen fiets, kan de opleiding niet afmaken of heeft geen zwemdiploma. Om dit wel mogelijk te maken, houdt Nationaal Fonds Kinderhulp van 16 tot en met 21 april collecte.