Vragen over feest op Stille Zaterdag

lexmond • Een drive-in feest op Stille Zaterdag in Lexmond; VVD Zederik vroeg woensdagavond aan burgemeester André Bonthuis hoe daarvoor een vergunning verleend kon worden.

Thijmen Peter de With benadrukte wel dat de liberalen geen enkel probleem hebben met een feestavond in de gemeente. "Ons credo is: leven en laten leven. Maar voor een grote groep van onze inwoners is Stille Zaterdag een dag met een bijzondere lading. We moeten voorkomen dat mensen op zo'n manier voor het hoofd worden gestoten."
"Daarom vind ik het jammer dat er voor dit feest op deze dag een vergunning is verleend. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wordt een aanvraag voor een feest op bijvoorbeeld 4 mei dan ook toegewezen?" Namens de SGP liet Evert Geluk weten dezelfde vragen te hebben. Burgemeester André Bonthuis draaide er in zijn reactie niet omheen: "Daar heb ik geen idee van. Het verlenen van een vergunning wordt ambtelijk verwerkt. Ik ga het voor u navragen aan welke voorwaarden een vergunning moet voldoen en kom met de informatie naar u terug."


Reünie Meester Vos

hagenstein • Dit schooljaar bestaat obs Meester Vos veertig jaar. Ter ere hiervan wordt er maandag 7 mei vanaf 19:30 uur een reünie gehouden voor oud-leerlingen, van 18 jaar en ouder, en leerkrachten. Natuurlijk vindt de bijeenkomst plaats in de school: Bongerd 2 in Hagestein. Aanmelden kan via: reuniemeestervos@gmail.com of 0347-351111. De organisatie is nog op zoek naar foto's: deze mogen naar school worden gebracht, in een gesloten envelop met naam en adres erop. De foto's worden gescand en zo snel mogelijk terug gestuurd. Foto's kunnen eventueel ook gemaild worden.