Gymzaal Zwanengat wordt uitgebreid

vianen • De gymzaal in het Zwanengat Vianen wordt met 10 meter lengte uitgebreid. Daarvoor heeft het college aan de raad gevraagd een krediet van 400.000 euro beschikbaar te stellen. De raad vergadert volgende week donderdag 19 april.

Eén van de hoofdgebruikers, gymnastiekvereniging DOS, heeft momenteel te weinig ruimte om hun trainingsavonden veilig te kunnen uitvoeren. De kosten voor de aanbouw aan de gymzaal en de aankoop van de gronden worden geraamd op zo'n 314.000 euro.

Om de uitbreiding mogelijk te maken dient de tijdelijke huisvesting van Stichting Kinderopvang Vianen, die naast de gymzaal gevestigd is, verplaatst te worden. De SKV is akkoord met deze verhuizing. De kosten voor het verwijderen en het verplaatsen van de huisvesting van SKV worden geraamd op 86.000 euro.

Prestaties

Volgens het college levert DOS een belangrijke bijdrage in het sportaanbod voor met name meisjes. "De afgelopen jaren zit de vereniging zowel qua ledenaantal als prestaties behoorlijk in de lift. Dit heeft er voor gezorgd dat zij spreekwoordelijk uit hun jasje zijn gegroeid in het Zwanengat." De situatie is nijpend. Door ruimtegebrek moeten in de huidige situatie de deuren worden opengezet om vanaf buiten de juiste aanloopruimte te creëren en na de sprong moeten turnsters opgevangen worden om niet tegen de muur te knallen. "Daarnaast kunnen zij door het ruimtegebrek niet het gewenste aantal toestellen neerzetten om goed te kunnen trainen voor de diverse wedstrijden." Door de gymzaal met tien meter uit te breiden wordt deze onveilige situatie verholpen en kan gymnastiekvereniging DOS weer vele jaren vooruit.

Extra huur

Door de uitbreiding van de gymzaal moet DOS wel ruim 5000 euro extra huur per jaar ophoesten. De vereniging is hiermee akkoord gegaan.

Nadat de raad akkoord is met het benodigde krediet zullen de omwonenden door middel van een brief geïnformeerd worden over de uitbreiding.