• Bernardine Brouwer ziet het helemaal zitten.
• Bernardine Brouwer ziet het helemaal zitten. Foto: Peter Verbeek

Vrijstad Vianen Ladies Night

vianen • Bernadine Brouwer is de grote animator achter de organisatie van Vrijstad Vianen Ladies Night. Die wordt gehouden op dinsdag 17 april, in zalencentrum Het Klooster.

Bijna 2,5 jaar geleden is Bernadine Brouwer op de Voorstraat begonnen met B Plus Fashion, een modezaak voor vrouwen met een maatje méér. Het is een winkel waar vrouwen uit Vianen en de regio terecht kunnen voor stijlvolle of modieuze kleding vanaf maat 42.

"Juist omdat dit een zaak is waar vrijwel alleen vrouwen komen heb ik, na contact met Esther de Goeij, bedacht om iets gezelligs voor deze doelgroep te organiseren. Eind vorig jaar heb ik in Valkenburg meegewerkt aan een heel geslaagd mode-event voor vrouwen. Wat ik daar heb gezien is gebruikt als basis voor Vrijstad Vianen Ladies Night."


Het opzetten van zo'n avond kost enige voorbereiding. Bernadine klopte aan bij centrummanager Hans van Kooten, en samen hebben ze een lijst van potentiële deelnemers opgesteld. Ook is gezocht naar sponsors en naar de invulling van de modeshow, een belangrijk onderdeel van de avond. Zalencentrum Het Klooster was de meeste geschikte locatie: intiem omdat het niet zo groot is, en vanwege het podium dat als catwalk voor de modeshow wordt gebruikt.
"Achterliggende gedachte was ook dat we als ondernemers kunnen laten zien dat Vianen veel heeft te bieden voor vrouwen. Uiteindelijk gaan twaalf winkels een deel van hun collectie presenteren. Vooral informatief, maar wie iets leuks ziet kan dat meteen kopen. De inloop is tussen 18:30 en 21:00 uur, en de toegang is gratis."