woensdag 4 april

Kleuren voor volwassenen
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) nodigt mensen uit om een middagje te komen kleuren voor volwassen, het kleuren geeft veel mensen rust. De activiteit vindt plaats in de educatieruimte, deelname kost 2 euro. Aanmelden is niet nodig. Is ook op woensdag 18 april.

Muziekmiddag
13:30-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert met hulp van YouTube een muziekmiddag. Bezoekers kunnen verzoekjes indienen. Niets is te gek: van Heintje tot The Beatles, alles kan. De beelden zijn via een groot scherm te zien. Deelname kost 2 euro, dit is inclusief een kop koffie, thee en een drankje en een hapje. Aanmelden is niet nodig.

Wim Mulckhuijse bij ouderen Lexmond
14:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Oud-wethouder Wim Mulckhuijse spreekt voor de ouderen bij de Algemene Seniorenvereniging Lexmond.

Failliet of Gere-geld
20:00, Everdingen, Fort Everdingen. Administratiekantoor Gere-geld Everdingen houdt 4 april het evenement 'Failliet of Gere-geld'. Gastspreker Barry Wijnen zal op humoristische wijze zijn persoonlijke verhaal vertellen: hoe hij tot twee keer toe failliet gegaan is en daarna weer opkrabbelde. En wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen. Inloop vanaf 19:30 uur. In verband met de catering is aanmelden gewenst via https://gere-geld.nl/failliet-of-gere-geld/ of via een mail naar everdingen@gere-geld.nl.

Bingo
20:30 uur, Everdingen, Dorpshuis 't Knooppunt. Laatste bingoavond van het seizoen in dorpshuis 't Knooppunt aan de Graaf Florisstraat in Everdingen. De zaal is om 20:00 uur open.

donderdag 5 april

Vogelexcursies bij De Schaapskooi
19:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. De Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden organiseert dit jaar gedurende de maanden april en mei op de donderdagavonden vogelexcursies naar het gebied achter de Schaapskooi in Schoonrewoerd. De excursies duren gemiddeld 1.5 uur tot zonsondergang. Deelname is gratis. Meer informatie op www.natuurcentrum.nl.

vrijdag 6 april

Baby-/ kinderkledingbeurs
13:00-16:00, Vianen, De Wiekslag. Groep 8 van Jenaplanschool De Wiekslag in Vianen houdt een baby-/ kinderkledingbeurs. Ook is er een grand café waar bezoekers terecht kunnen voor een kopje koffie/ thee, limonade en wat lekkers. De kledingbeurs en het grand café zijn in de hal en het speellokaal van Jenaplanschool De Wiekslag aan Het Slijk 7 in Vianen. Let op: het is alleen mogelijk contant te betalen.

Wielercafé
20:30, Lexmond, De Gouden Leeuw. Het wielercafé wordt deze avond vakkundig aan elkaar gepraat door Bram van der Wal en Joost-Jan Kool. Hoogtepunt van de avond is de aanwezigheid van oud-wielerprof Rob Harmeling.

zaterdag 7 april

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO. Veteranencafé in POGO, Podium Gorcum. Veteranen en voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners van harte welkom.

Remco Hakkert
19:30, Zijderveld, dorphuis De Krooshof. Remco Hakkert geeft een concert met zijn band in De Krooshof in Zijderveld. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is om 19:30 uur open. Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via mail openjeogen2018@outlook.com. De entreeprijs is voor kinderen tot en met 12 jaar 10 euro, volwassenen betalen 20 euro. De opbrengst is bestemd voor het HGJB-project 'Open je ogen'.

Voorjaarsconcert
20:00, Hagestein, dorpshuis De Biezen. Muziekvereniging Excelsior Hagestein geeft een voorjaarsconcert in dorpshuis De Biezen. Nummers uit bekende musicals vormen deze keer de rode draad in het optreden. Het leerlingenorkest Viva Musica onder leiding van Marilou Krouwel opent de avond, zij brengt onder meer het nummer 'Do Re Mi' uit The Sound of Music ten gehore. Daarbij wordt de zang verzorgd door jeugdkoor Shaï uit Vianen. Muziekvereniging Excelsior onder leiding van Dirk van Mourik vervolgt het programma en laat bezoekers genieten van muziek uit onder meer de musicals 'Elisabeth' en 'Les Miserables'. De vocale ondersteuning wordt verzorgd door Olga Klein en Robert Schutrups. De avond begint om 20:00 uur. Entree is 5 euro.

zondag 8 april

Vogelexcursie
8:00, regio. De Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een vogelexcursie in de Zouwe, een bekend vogelgebied tussen Meerkerk en Ameide. De net uit het zuiden aangekomen rietvogels zoals de de rietzanger, rietgors, blauwborst, purperreiger en kiekendief worden hopelijk gespot. Bij het kijkscherm zijn diverse soorten eenden te bekijken. Onder leiding van Jules Klees, 0345-351499 of fam-klees@hetnet.nl. Vertrek om 8.00 uur vanuit Vianen, vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132; om 8:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Station Leerdam of 8:15 uur vanaf het tunneltje onder de A27 aan het eind van de Driemolensweg bij de oude Zederik.

Wandelingtochten Lexmond
10:30, Lexmond, Huis ten Bosch. In samenwerking met 'Vereniging voor wandelaars Te Voet', TOP-routenetwerken en Huis Het Bosch, houdt Hans Hartmann wandelingen vanuit de parkeerplaats bij Huis Het Bosch/ TOP (Toeristisch Overstappunt) Lexmond. Er zijn vijf wandeltochten uitgezet; respectievelijk 4 en 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 8, 10 en 14 km. Meedoen aan de wandelingen kost 2 euro en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Start tussen 10:30 en 15:00 uur De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs het Centrum van Lexmond, het Merwedekanaal, Polder Achthoven en De Lek.

maandag 9 april

Bingo
13:30, Vianen, 't Klooster 1. SOCV-bingo met leuke prijzen.

Brei- en Haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Maandelijkse bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje. Ook op donderdag 26 april, maar dan van 13:30 tot 15:30 uur.

Lessen bij nieuw koor 4 TUNE
20:30 - 21:30, Vianen, Stuartweg 25. 4 Dance Studio's start met het koor 4 TUNE. De lessen worden professioneel begeleid door Larissa Vulpenhorst en Nina Bijdevier. Aanmelden via info@4dancestudios.nl.