• Sander Bergshoeff in de achtervolging op Hans Odijk.
• Sander Bergshoeff in de achtervolging op Hans Odijk. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein bedwingt ook Focus '07

everdingen • Een week nadat SC Everstein koploper Benschop op 1-1 hield slaagde ook runner up Focus '07 er niet in de roodwitten te verslaan. Het werd 2-2, en daarmee deed de thuisclub zich, niet voor het eerst in deze competitie, ernstig te kort.

In het eerste kwartier kon SC Everstein geen vuist maken. De ploeg kreeg geen greep op het middenveld en achterin stapelde met name Erik Bergshoeff fout op fout. Hij was debet aan de eerste kans die de Culemborgers na een kwartier kregen. Joris van Zanten schoot de bal echter huizenhoog over.

Potentie

Focus '07 kon niet waarmaken dat ze op de tweede plaats bivakkeert en via de nacompetitie wil promoveren. Centrale middenvelder Hans Odijk was de enige speler met potentie. De bezoekers zochten hun heil veel te vaak in de pass van achteruit. Toen SC Everstein na een kwartiertje het middenveld in handen had gekregen trapte de Culemborgse doelman Michel Sprong de bal zeer slordig uit. Simon van Zante ontfutselde de bal aan een tegenstander, maakte zich vrij en schoof de bal in het hoekje van het doel: 1-0.

De thuisclub genoot niet lang van die voorsprong. Amper drie minuten later haalde Rick Fierens een speler van de gasten onderuit. Dyan Baumgartner schoot de bal vanaf de stip onhoudbaar in de touwen: 1-1. Tien minuten voor rust werd de prima spelende Robbie de Roos onderuit gehaald, maar nu zag de leidsman er geen strafschop in. Pal daarna zette de thuisclub over rechts een aanval op. De voorzet werd door De Roos verlengd, en vervolgens door de ongelukkige Mark van Soest in eigen doel gekopt: 2-1.

Voorbode

In het tweede bedrijf waren beide elftallen aan elkaar gewaagd maar voor de doelen was de dreiging aanvankelijk ver te zoeken. Na ruim een kwartier reageerde De Roos prima op een voorzet van invaller Jently Lemmer, maar via de Culemborgse keeper caramboleerde bal terug in het veld.

Dat was dat voorbode van een fase waarin SC Everstein de wedstrijd had moeten beslissen. De Roos tikte de bal na een voorzet van de anonieme Van Zante rakelings over het doel, Lemmer schoot de bal via de doelman over de lat terwijl De Roos de bal op aangeven van Victor Snoek op de paal beukte. En prompt daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een aanval over links werd de voorzet verlengd en door Joey Hoffmans fraai ingeschoten: 2-2.

In een spannende slotfase gingen beide teams op jacht naar de winnende treffer. Het lag meer aan het ontbreken van vernuft dan aan inzet dat geen van de twee erin slaagde de beslissing te forceren.