Brederodes kan weer omhoog kijken

papendrecht • Door de 0-1 overwinning bij Papendrecht is Brederodes vrij van nacompetitiezorgen. De groengelen dankten hun verdiende zege vooral aan de collectieve inzet.

De gasten misten drie verdedigers en losten dat op door middenvelders René de Blok en Ivo Toxopeus in het hart van de defensie te posteren. De jeugdige Dennis de Kruik speelde achter de spitsen. Hij was erg gedreven, maakte veel meters in de omschakeling, was steeds aanspeelbaar en was voor Brederodes de 'man of the match'.

De bezoekers hadden een kwartiertje nodig om de organisatie achterin op poten te krijgen en gaven de thuisclub aanvankelijk te veel ruimte. Nadat Brederodes orde op zaken had gesteld waren de beste kansen, ondanks een zwakke eindpass, voor de gasten. Pal voor rust werd Kevin Kroeze binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, en Fernando Piqué verzilverde de terecht toegekende strafschop: 0-1.

In de tweede helft schoof Papendrecht een verdediger door naar het middenveld. Brederodes voetbalde erg ver achteruit, maar gaf nagenoeg geen kansen weg. De groengelen kwamen er regelmatig gevaarlijk uit. Gezien de kansen die Kroeze, Mike de Groot en Piqué kregen hadden ze de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar de afwerking was niet optimaal verzorgd.

De thuisclub kwam maar niet in zijn spel en raakte gefrustreerd. Twintig minuten voor tijd kreeg een speler van Papendrecht, na een forse tackle op Toxopeus, een directe rode kaart. De thuisclub speelde nadien va-banque. Uit scrimmages ontstonden enkele hachelijke situaties in de Viaanse doelmond, maar Brederodes, dat geen gebruik kon maken van zijn numerieke meerderheid, kwam steeds met de schrik vrij.