Van Duinen vertrekt naar VVIJ

everdingen • Roderick van Duinen, die bij SC Everstein zowel in de laatste linie als op het middenveld wordt ingezet, vertrekt na dit seizoen. Hij is gevraagd door het IJsselsteinse VVIJ (tweede klasse zondag), en is daar na enig nadenken op ingegaan. "Niet omdat ik het niet naar mijn zin heb bij SC Everstein, maar vooral omdat ik vind dat ik hier dit seizoen niet goed uit de verf kom. Dit is een mooie gelegenheid om ergens anders met een schone lei te beginnen."


Robert de Smet atleet van het jaar

vianen • Tijdens de algemene ledenvergadering van Atverni (atletiek vereniging Nieuwegein) is Robert de Smet uitgeroepen tot atleet van het jaar. Het is uniek dat de trofee naar iemand van 71 jaar gaat, want doorgaans is deze eer weggelegd voor een van de sprinters of een middenafstandsatleet van trainer Rob Druppers. De Viaanse veteraan behaalde afgelopen jaar nationale titels op de 3.000 meter indoor, de 5.000 meter outdoor en de 10 kilometer op de weg. Bovendien werd hij op de 5.000 meter vijfde in zijn leeftijdsklasse tijdens het Europese kampioenschap.

"Ik maak deel uit van de groep van trainer Boudewijn Happé. Daarin is iedereen gelijk en wordt er niet op leeftijd gelet. Zolang ik het leuk vind ben ik niet van plan op te stoppen", vertelde De Smet, die in het najaar zijn vijftigjarig jubileum als atleet hoopt te vieren.


Weer 3-4 verlies De Rooie Reigers

vianen • In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen trad het libreteam van De Rooie Reigers aan tegen BVM/Apollo. Jhon Burggraaf (150) stond tegen Cees Timmer na drie beurten met 16-44 achter, maar door series van 18 en 34 caramboles boog hij dat snel om in een voorsprong: 82-59. De Maarssenaar maakte meer poedels dan normaal, maar dankzij reeksen van 23, 30 en 15 caramboles was hij nét wat eerder bij de finish (148-130 in 20 beurten): 0-2. In de openingsfase maakte Cok Florie tegen John Kragten (156) niet veel haast. Vanaf de tiende beurt begon hij te scoren. Kragten kreeg aansluiting na een serie van 43 caramboles, maar de onverstoorbare Vianer klaarde de klus ook deze keer met speels gemak (131-117 in 21 beurten): 2-2.

Joop Florie (73) kwam niet tot hoge series en zag Rudy Boerse daardoor afstand nemen. Vanaf de elfde beurt stokte de productie van de Vianer waardoor de Maarssenaar na 26 beurten met de punten aan de haal ging (59-96). Het bonuspunt was voor de thuisclub: 3-4.


Grote animo voor schoolvoetbal

vianen • Van maandag 9 tot en met donderdag 12 april wordt op sportpark Blankensteijn het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. Verdeeld over vijf categorieën hebben dertien basisscholen uit Vianen en directe omgeving liefst 75 teams aangemeld. Op de eerste drie dagen worden, vanaf 18.00 uur, de poulewedstrijden afgewerkt. Op woensdag komen de 22 ploegen uit de groepen 3 en 4 in actie. Vanaf 15.00 uur werken ze via poulewedstrijden toe naar het einde van het toernooi. De finale begint om 17.45 uur, en aansluitend worden de prijzen uitgereikt. Voor de overige vier categorieën vallen de beslissingen op de slotdag.