Klank en Vreugd opgeheven

lexmond • Muziekvereniging Klank en Vreugd uit Lexmond heeft zichzelf opgeheven. De opheffing was voor de leden geen verrassing. "Met vijftien spelende leden waarvan de oudste 85 is, was de keus heel moeilijk", laat Anneke Verheij van de vereniging weten. "Alle leden hadden er een goed gevoel over dat we gingen stoppen. We nemen op een goede manier afscheid van onze vereniging. Op 29 september 2017 vierde Klank en Vreugd nog haar vijftigjarig jubileum. "Maar aan alles komt een eind, zo ook aan het voorbestaan van onze vereniging. We kijken terug op een heel mooie klank- en vreugdevolle tijd met elkaar."


Vogelexcursies bij de Schaapskooi

schoonrewoerd • Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert in de maanden april en mei op de donderdagavonden vogelexcursies naar het gebied achter het clubgebouw De Schaapskooi in Schoonrewoerd. De excursies duren gemiddeld 1.5 uur tot zonsondergang. Het is de bedoeling daarmee het nog enigszins onbekende natuurgebied en grotere bekendheid te geven. Deelname is gratis. Meer informatie op de website

q www.natuurcentrum.nl


Schilderen in de stijl van Herman Brood

vianen • Bij het Stedelijk Museum Vianen kan op de maandagmiddagen 16 en 23 april een workshop 'Schilderen in de stijl van Herman Brood' worden gevolgd. Dat gebeurt in samenwerking met schilderdocente Catherine Gathier. Bij het museum zijn momenteel unieke schilderijen, zeefdrukken en tekeningen van Herman Brood te zien. De workshop duurt op de beide maandagen van 14:00 tot 17:00 uur.

De prijs voor deze schilderworkshop bedraagt 95 euro, inclusief museumentree, een kwalitatief goed schilderdoek, gebruik van alle materialen, koffie/thee en wat lekkers. Er is plaats voor maximaal negen deelnemers. Aanmelden kan bij de docente: info@catherinegathier.nl.


Rabo Clubkas Campagne

regio • Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert dit jaar voor de zesde keer de Rabobank Clubkas Campagne. Verenigingen en stichtingen uit deze regio, actief op het gebied van sport, cultuur of maatschappij, hebben zich hiervoor kunnen inschrijven. En dat hebben ze massaal gedaan. 545 verenigingen en stichtingen hebben zich aangemeld. Het is nu aan de leden van de bank. Op 27 maart ontvangt ieder lid van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden per post een stemkaart met een unieke inlogcode. Deze stemkaart geeft recht op het uitbrengen van vijf stemmen. De leden hebben tot en met 10 april de tijd om op hun favoriete club(s) te stemmen. Clubs die op een originele manier campagne voeren kunnen een extra bijdrage verdienen. Zij kunnen een ludieke actie bedenken om zoveel mogelijk stemmen te werven. Deze acties dienen zij op social media te delen met #RaboClubkas. In Vianen doen het Stedelijk Museum Vianen, de historische vereniging Het Land van Brederode, de Toneelroute en de stichting Herbouw Wipkorenmolen mee aan de actie. Stemmen kan via

q www.rabobank.nl/av