Inloopavond Hagestein Vitaal

hagestein • Hagestein Vitaal houdt op woensdagavond 11 april een inloopavond in dorpshuis De Biezen. De basis daarvoor is de in het najaar gehouden enquête onder alle dorpsbewoners. Iedereen is welkom vanaf 19:30 uur. Het doel van de avond is het kennismaken met de leden van de initiatiefgroep Hagestein Vitaal, speerpunten en ideeën uit de enquête met elkaar bespreken, kennisnemen van het visiedocument (alle opmerkingen en ideeën zijn verwerkt) en samen plannen maken om de wensen te realiseren.

"Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat Hagestein blijft leven", aldus de initiatiefgroep in de uitnodiging aan de dorpsbewoners. Er is geen centrale presentatie, dus iedereen kan elk gewenst moment binnenlopen tussen 19:30 en 22:00 uur. De koffie en thee staan klaar.


Gemalenstichting zoekt vrijwilligers

regio • De Regionale Gemalen Stichting Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is op zoek naar meer vrijwilligers. De stichting zet zich in voor het behoud en kunnen laten functioneren van drie dieselgemalen in dit poldergebied: dieselgemaal Polder Sliedrecht in Bleskensgraaf, dieselgemaal Over- en Neder-Slingeland in Giessenburg en dieselgemaal De Biezen in Vianen.

Bovendien heeft de stichting een samenwerkingsrelatie met Dieselgemaal Polder Langerak. Bij elk gemaal zijn vrijwilligers actief die de motoren en gebouwen onderhouden en die ook zorgen voor het ontvangen van bezoekers tijdens de momenten van openstelling. Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met J.A. Klein. Zijn telefoonnummer is 0184-691939. Of via zjin e-mailadres: j.a.klein@hetnet.nl.