Alzheimer Café Vianen

vianen • Hoe komt het dat de ene persoon gezond ouder wordt, terwijl de ander problemen krijgt met het geheugen? Op 9 april komen twee onderzoekers van het Alzheimer Centrum/ VUmc, Linda Wesselman en Jori Tomassen daarover vertellen in het Alzheimer Café Vianen. In het Alzheimer Centrum zijn er ontzettend veel onderzoeken naar dementie. Linda en Jori zullen vertellen over een onderzoek waarbij gekeken wordt welke factoren bij gezonde mensen samenhangen met het ontwikkelen van dementie.

Het Alzheimer Café is de plaats waar iedereen die persoonlijk of in de directe nabijheid te maken heeft met dementie terecht kan. Ook medewerkers uit de zorg wereld, buren en/ of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar. De avond wordt gehouden in het 'Grand Café' in het Hof van Batenstein in Vianen. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om 21: 30 uur. Voor meer informatie, of vervoer naar en van het Alzheimer Café, kan contact worden opgenomen met Debby van Rhijn, 0347-361200.


Modeshow

nieuwegein • Speciaal voor vrouwen met een borstprothese houdt KMI Mammacare zaterdag 14 april een lingeriemodeshow. Diverse mannequins tonen tijdens deze show de nieuwste modellen lingerie en badkleding voor borstprotheses. De modeshow, met lingerie van onder andere Amoena, Anita, Dresskini en Silima begint rond 12:30 uur en zal tot ongeveer 14:00 uur duren. De deur is vanaf 12:00 uur open. Na afloop van de modeshow is volop gelegenheid om vragen te stellen en om de getoonde lingerie en badkleding te passen. Favorieten kunnen natuurlijk ook later worden gepast. Toegang tot de modeshow is na aanmelding gratis. Aanmelden kan via info@kmi.nl of 030–6032971.


Drie 'Saturday Nights' in museum

vianen • In het kader van de tentoonstelling Herman Brood houdt het Stedelijk Museum Vianen drie bijzondere optredens. Zaterdagavond 28 april komt Bertus Borgers, oud directeur van de Tilburgse Fontys Rockacademie, auteur van het boek 'Ik hou van Herman' en bekend saxofonist en zanger bij Herman Brood's Wild Romance, vertellen over zijn vriendschap en belevenissen met Herman en musiceert daarbij, samen met zijn broer Ruud (gitaar), relevante nummers. Zaterdagavond 12 mei is er een optreden van Yada Yada, op dit moment dé Herman Brood Tribute Band in Nederland. Met frontman Stick is er geen betere tribute band die het origineel zo dicht benadert. Met zijn 'straight from the heart' performance weet Stick elke bezoeker het ware Brood gevoel te geven. Zaterdagavond 9 juni doet DJ Speedo de zeventiger jaren herleven. Als DJ in die jaren draaide Hennie nummers als Saturday Night, Dope Sucks, One, Doin' it. De draaitafels zijn afgestoft, de lp's gepoetst en Herman's muziek zal langs zijn schilderijen razen.

De optredens vinden plaats in de bovenzaal van het Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 97. Elke avond begint om 21:00 uur, de toegang bedraagt 10 euro. Kaarten zijn vanaf 5 april in de voorverkoop verkrijgbaar aan de kassa van het museum of via:

q www.stedelijkmuseumvianen.nl